Boblberg logo
Frederik – Hjalp sig selv ved at hjælpe andre

Frederik – Hjalp sig selv ved at hjælpe andre

Efter at have boet i Irland i seks år grundet sit arbejde, var det en stor omvæltning for 30-årige Frederik at flytte tilbage til Danmark for et år siden. Hans netværk var stadig langt væk fra ham, og selvom han havde sin portugisiske forlovede, Anna, med, var det en svær tid for dem begge to midt i den isolation, coronapandemien medførte. Ved siden af det kæmper Frederik sin egen kamp og fortæller os, at han har haft et svært liv og har været rigtig meget igennem. Først som 20-årig fik Frederik diagnosen aspergers, hvilket var en stor lettelse for ham, og har givet en forståelse for ham selv som person. Selvom det var en lettelse at få diagnosen, er hverdagen dog stadig forbundet med en del vanskeligheder, men Frederik kæmper hårdt for at få det til at fungere.

Så i en ensom og hård hverdag var det et stort ønske at finde et netværk og et samvær med andre.

For et halvt år siden så Frederik et opslag fra Boblberg, der gjorde stort indtryk på ham og inspirerede ham til at søge det fællesskab, han manglede i sin hverdag. Han søgte hovedsageligt andre, der som ham selv havde det svært, så man kunne relatere til hinanden samt hjælpe hinanden lidt på vej. Noget af det, der står klarest for os efter interviewet med Frederik, er netop den hjælpsomhed, han beskriver og i høj grad besidder. Han har aldrig været god til at gøre ting for sig selv, men på Boblberg hjælper han sig selv ved at hjælpe andre, da det at hjælpe andre gør ham rigtig glad.

Frederik har fået kontakt til mange på Boblberg, hvilket har bidraget med meget glæde i hans hverdag. Særligt er der en pige, som Frederik holder kontakten med, og de to har på kort tid fået en helt særlig relation, hvor de kan være en støtte for hinanden.

”Vi snakker tit om, at det er skræmmende, at man har gået rundt og følt sig så ensom og alene, og så at have fundet én, der har det på præcis samme måde – det er rigtig dejligt og rart for mig at have fundet nogen, jeg kan støtte. Ved at hjælpe hende, finder jeg også selv vejen.”

- Frederik

Selvom Frederik bruger det meste af tiden på Boblberg på at støtte og hjælpe andre føler han, at han lærer rigtig meget af det, og samtidig føler han sig værdsat. Han har fundet et trygt og behageligt forum, hvor der er plads til at være lige den, man er. Frederik beskriver Boblberg som et sted, hvor særligt folk med enten sociale vanskeligheder eller mangel på det sociale kan komme og udfylde netop det tomrum – og det har han selv gjort.

”Boblberg er en fantastisk idé! Jeg har aldrig haft mere brug for det, og derfor sætter jeg stor pris på det. Det er et sted, hvor man kan være der for hinanden – jeg føler mig hjemme på Boblberg”

- Frederik

Frederik holder jævnligt kontakten til de mennesker, han har mødt på Boblberg, og næste skridt er at mødes med sin nye veninde samt et kærestepar sammen med sin forlovede Anna. Men for Frederik har kontakten over skrift været lige så værdifuld og givende og det at have nogen at skrive med hver dag, har for ham været en stor glæde og støtte som den, Frederik så uselvisk giver til alle på sin vej.

Vi er utrolig glade for, at Boblberg blev platformen, hvor Frederik fandt det fællesskab, han manglede i sin hverdag og kunne hjælpe sig selv ved at hjælpe andre. Vigtigst af alt fandt han et sted, hvor han føler sig hjemme. Efter et rørende og inspirerende møde med Frederik, er der kun tilbage at ønske ham alt muligt held og lykke – vi er sikre på, at der venter endnu flere fællesskaber og gode oplevelser lige rundt om hjørnet på Boblberg!

Blev du inspireret?

Opret dig og skab dine egne fælleskaber. Boblberg er et trygt og sikkert medie, hvor dine oplysninger er beskyttet.

Hvad venter du på? Gør som 603.629 andre, og opret dig gratis i dag.

Opret dig gratis her