Boblberg logo

Velkommen til Julevenner

Hvad er Julevenner?

Julevenner handler om at skabe fællesskaber i julen. Mennesker, der ikke har nogen at holde jul med eller ønsker en anden form for jul, skal nemt kunne komme i kontakt med andre, der åbner deres dør til en hyggelig juleaften. Som julegæst og julevært bliver de julevenner.

Hvad siger tidligere Julevenner?

”Vi har været juleværter en gang. Det er blevet den jul, vi altid taler om. Da jeg mødte vores gæster, vidste jeg det ville blive en fantastisk juleaften. De var simpelthen så søde”

- Mie Line Christensen

“I 2019 fandt jeg via julevenner, en familie på tre, som inviterede mig med til deres juleaften. Det skulle vise sig at blive en juleaften, som jeg aldrig nogensinde kommer til at glemme.”

- Roald

Hvad er en julegæst?

Der kan være flere grunde til at være julegæst. Mange bor alene og har ingen eller kun lidt kontakt til venner og familie. Andre melder sig sammen med deres børn for at give dem en god og anderledes jul, og nogle er måske studerende eller udstationerede, som er langt væk fra familien. Årsagerne til at melde sig som julegæst kan være mange, men fælles for gæster og værter er et ønske om en god jul i fællesskabets tegn.

Hvad er en julevært?

Der kan være mange grunde til at melde sig som julevært. Nogle melder sig for at møde nye mennesker. Andre vil gerne dele de danske juletraditioner med andre kulturer. Og nogle vil bare gerne udvide fællesskabet til gavn for dem, der står udenfor. En fællesnævner for juleværter er, at de alle har et ønske om at åbne deres dør og dele deres juleaften med et andet menneske.

Brug for hjælp til at oprette dig?

Ønsker du hjælp til at oprette og tilmelde dig som julevært eller julegæst på Julevenner, sidder der frivillige klar ved telefonerne i Røde Kors' hjælpenetværk Parat.

Du kan ringe til Røde Kors Parat på tlf: 35 29 96 60

Mandag: 10:00 - 15:00

Tirsdag: 10:00 - 15:00

Onsdag: 10:00 - 15:00

Torsdag: 10:00 - 15:00

Fredag: 10:00 - 15:00

Weekender & helligdage: Lukket