Boblberg logo

Velkommen til Julevenner

Et fælles initiativ af Røde Kors og Boblberg. Har du ekstra plads om julebordet i år? Eller søger du et hyggeligt hjem at holde jul i? Her bliver du en del af julefællesskabet

Find nogle at holde jul med

Julevenner handler om at skabe fællesskaber i julen. For nogle mennesker handler det om ikke at sidde ufrivilligt alene juleaften. For andre handler det i højere grad om at møde mennesker og starte nye traditioner. Her på Julevenner åbner juleværter deres hjem for julegæster til en hyggelig juleaften. Hvem ønsker du at holde jul med i år? Opret dig her og meld dig som julevært eller julegæst og gå på opdagelse i det store julefællesskab.

Opret dig på Julevenner

Har du en ekstra plads juleaften, så kommer jeg med det rigtige julehumør.

57 år, bor på Djursland. Livsglad og fredsommelig type, som kan kommunikere på alle niveauer. Har prøvet en masse igennem livet, så har meget at kunne snakke om. Kører gerne langt for det rette selskab.

Mangler du en julemiddag i aften?

Kom hjem til os og spis med, vi har plads til en ekstra. Vi er 4 voksne og 3 gravhunde i Reimersgade, Nakskov by.

Alene juleaften

Pæn og præsentabel. Ingen allergier.

Hvad er Julevenner.dk?

Julevenner.dk er et samarbejde mellem Boblberg og Røde Kors. Ved tilmelding vælger du, om du selv vil finde en julevært/gæst eller om du vil lade Røde Kors hjælpe dig med at finde en juleven for dig. Julevenner handler om at skabe fællesskaber i julen, og særligt juleaften. Mennesker, der ikke har nogen at holde jul med, eller blot ønsker en anden form for jul, skal nemt kunne komme i kontakt med andre, der åbner deres dør til en hyggelig juleaften. De fleste er enige om at julen, og særligt juleaften, er den hyggeligste tid på året. Det er dog ikke alle, som forbinder julen med hygge, fællesskab og familie tid - måske fordi man sidder ufrivilligt alene eller trænger til nye traditioner. Som julevært og julegæst bliver du juleven, og dermed en del af julefællesskabet.

Gran formet som et hus, hvor der står "Julevært" indeni

Bliv julevært

Åben dit hjem juleaften og gør en hjertevarm forskel for andre. Der kan være mange gode grunde til at melde sig som julevært. Måske ønsker du at gøre en forskel for nogen, som sidder ufrivilligt alene? Det kan også være, at du blot ønsker at møde nye mennesker og udvide din sociale kreds? Eller måske er du åben for nye juletraditioner? En fællesnævner for juleværter er, at de alle har et ønske om at åbne deres hjem og dele deres juleaften med andre mennesker. Har du ekstra plads om julebordet i år? Udvid fællesskabet til gavn for dem, der står udenfor. Åben din dør juleaften og gør en hjertevarm forskel for andre.

En rund julekrans  af gran, hvor der står "julegæst" indeni

Bliv julegæst

Find nogle juleværter og et hyggeligt hjem at holde jul i. Ligesom med juleværterne kan der også her være mange gode grunde til at blive julegæst. Måske bor du alene, og har ingen eller kun begrænset kontakt til venner og familie, men ønsker ikke at sidde alene juleaften? Det kan også være, at du melder dig som julegæst sammen med dine børn eller andre familiemedlemmer for at give dem en god og anderledes jul? Eller måske er du studerende eller udstationeret og er derfor langt væk fra familien, hvorfor du måske ønsker at tilbringe juleaften sammen med nogen. Årsagerne til at melde sig som julegæst kan være mange, men fælles for alle gæster og værter er et ønske om en god jul i fællesskabets tegn.

Hvad siger tidligere julevenner?

Læs inspirerende brugerhistorier fra nogle af dem, der tidligere har brugt Julevenner til at finde nogle at holde juleaften sammen med. Historierne er fyldt med hjertevarme, rørende fortællinger og nye venskaber, der er opstået juleaften.

Billede af Søren og hans julegæst på besøg i Go'aften Danmark studiet med de to TV værter

Søren har haft julegæster tre år i træk og stopper ikke foreløbigt

Søren og hans familie – hans kone, to voksne piger, svigermor og Auri (familiens Cocker Spaniel) – har de sidste tre år haft tre forskellige julegæster på besøg. Alle tre juleaftener, hvor familien har haft en julegæst, har været dejlige med gode gæster, hvor den har stået på ægte julehygge. Søren og hans familie vil fremover fortsætte med at invitere julegæster, da familien er enige om, at en gæst giver ekstra glæde hele vejen rundt.

Billede af Gitte

Gitte inviterede enlig far og to børn hjem til jul

Gitte hørte om Julevenner gennem Boblberg, som hun selv bruger aktivt, og da det længe havde været et ønske at blive julevært, meldte hun, hendes mand og børn sig som julevært. På Julevenner kom de i kontakt med en enlig far med to børn på samme aldre som deres, som de inviterede hjem til juleaften. De raflede, spiste julemad, pakkede gaver op og hyggede sig så meget, at de først gik over midnat. Gitte og familien har besluttet, at de også næste år skal være juleværet, da det var sådan en fin oplevelse.

Billede af Roald

Roald fik en uforglemmelig juleaften

Roald fandt på Julevenner en familie på tre, som inviterede ham med til deres juleaften. Det skulle vise sig at blive en juleaften, som Roald aldrig nogensinde kommer til at glemme. Det endte med at blive en hyggelig aften, hvor familien havde sørget for lækker julemad og gaver.

Billede af Christina og hendes datter

Fantastisk juleaften udviklede sig til en ny veninde og legekammerat til datter

Christina skulle have holdt juleaften alene sammen med sin 6-årige datter, Irene, men en god, tidligere oplevelse med Julevenner gjorde, at Christina atter rakte ud. De to kom i kontakt med Iben, som bød dem velkommen til jul. Aftenen stod på en lækker julemiddag med efterfølgende pakkeleg og risalamande, hvor Irene var heldig at få mandlen. Christina og Irene havde en fantastisk juleaften, og Irene har endda fået en ny legekammerat og Christina en ny veninde, da de har mødtes efterfølgende med Iben og hendes datter.

Bliv en del af julefællesskabet

Juleaften er en helt særlig og hjertevarmende aften, som hvert år står i fællesskabets tegn. Det er en tid, hvor familier og venner samles for at fejre julen. En vigtig del af juleaften er samværet med dem, vi holder af, samt fællesskabet blandt mennesker, der mødes på ny og samles på denne særlige aften. At være sammen juleaften er vigtigt, fordi det styrker båndene mellem mennesker og skaber varige minder. Juleaften er en tid, hvor vi sætter vores travle hverdag til side for at tilbringe kvalitetstid og udtrykke taknemmelighed og omsorg for hinanden, og det er disse øjeblikke af fællesskab, der gør julen til en hjertevarmende og betydningsfuld tid på året. Har du hjertevarme og ekstra plads om julebordet? Eller søger du et hyggeligt hjem at holde jul i? Kom med i julefællesskabet her på Julevenner.dk og oplev en anderledes og uforglemmelig jul.

Et dækket julebord med rød dug og et pyntet juletræ i baggrunden
To personer holder hinanden i hænderne imens de danser rundt om juletræet
To stearinlys med gran rundtomkring
lorem ipsum

Sammen om Julevenner

Julevenner.dk blev etableret i 2012, og har siden 2019 fungeret som et fælles projekt mellem Røde Kors og Boblberg. Med Julevenner er vi sammen med til at sikre, at så få som muligt sidder ufrivilligt alene juleaften. I 2022 blev 365discount samarbejdspartner på Julevenner.dk

Læs mere

Det er snart juleaften ! Så lang tid har du til at finde dine julevenner

0Dage
0Timer
0Min
0Sek
Et flot pyntet juletræ i guldfarver midt i stuen
En mor og søn står i døren og tager imod deres julegæst
Et flot julebord er dækket

Rigtig glædelig jul!