Boblberg logo

Hjælp og information

Opret en god bobl

Vi har lavet denne guide med råd og vejledning, så du kan få det bedste ud af at bruge Boblberg. Når du opretter din egen bobl, er der nogle felter, du skal udfylde:

Overskrift: Skriv en kort og præcis overskrift, der beskriver boblens overordnede indhold og budskab. Overskriften må max. fylde 35 tegn.

Tekst: I tekstfeltet bestemmer du selv, hvor meget du vil skrive. For at få så mange svar og henvendelser som muligt, anbefaler vi, at du skriver en detaljeret og præcis tekst, hvori du fortæller hvad eller hvem du godt kunne tænke dig at finde på Boblberg. Her kan du evt. tilføje lidt information om dig selv, så andre brugere kan lære dig bedre at kende. Du kan f.eks. skrive din alder i tekstfeltet, hvis det har betydning for den aktivitet, oplevelse eller det samvær som boblen omhandler. Skriv gerne dine forslag og ønsker til hvor, hvordan og hvornår du kunne tænke dig, at mødet/begivenheden/aktiviteten skal ske. Boblberg ønsker at beskytte dine personoplysninger, og derfor råder vi dig til ikke at dele dit fulde navn, mail, telefonnummer eller adresse i tekstfeltet.

By: Skriv gerne navnet på din by eller den by, hvor mødet/begivenheden/aktiviteten skal ske. Det er valgfrit, men du gør det nemmere for andre brugere at tage stilling til, om det er en by, de har mulighed for at komme til. Hvis du f.eks. bor på Sjælland, men skal en tur til Aarhus, og godt kunne tænke dig at finde nogen at tage på museum sammen med, så bør du skrive 'Aarhus' som byen i feltet.

Billede: Du har mulighed for at tilføje/uploade et billede, der passer til din bobl. På den måde bliver din bobl mere interessant og synlig for de andre brugere.

Billede

Billedetbehøver ikke, at være af dig selv, men det kan også være et neutralt billede af naturen, et maleri eller noget helt tredje.
Hvis du ikke selv har lyst til at uploade et billede, finder vi gerne et billede, der passer til din bobl.
Føler du dig bedre klædt på til, at oprette en god bobl nu? Så klik på 'Opret Bobl' ned i menuen.

Når man mødes i virkeligheden

Hos Boblberg ønsker vi, at kemien er i top, når to eller flere boblere mødes for første gang. Derfor tilbyder vi 5 gode råd, som kan kickstarte jeres første samtale.

1. Husk at virke interesseret i samtalen og spørg ind til personen.
2. Hav i baghovedet, at din nye ven/veninde har lyst til, at lære dig bedre at kende.
3. Hvis muligt, så lad være med, at overtænke tingene. Den anden person møder også dig for første gang, så spørg løs!
4. Forbered nogle emner til en samtale inden i mødes. Måske i har skrevet sammen om nogle fællesinteresser eller lignende.
5. Vær dig selv - spring ud i det!
Er du stadig en smule nervøs, så prøv at læs nogle af de andre boblers historier!

Hvorfor hedder det Boblberg?

Boblbergs navn er bestemt af et brugerpanel.

Hvad er Boblberg?

Boblberg er en borger-til-borger-portal, der danner rammerne for et digitalt fællesskab. Du kan læse yderligere om Boblberg på menu undersiden:

Hvad sker der med mine personlige oplysninger?

Dine oplysninger bliver hos Boblberg, og vil ikke blive videregivet til tredjepart. Din mail-adresse fungerer som login, og andre brugere kan kun se dit navn.

Hvilke ting hører ikke hjemme/tillades ikke?

Laves der bobler, som omhandler dating, køb og salg eller søgen efter lønnet arbejde, samt tilbud om lønnet arbejde, forbeholder Boblberg sig retten til at slette disse bobler omgående.
Ved gentagende bobler omkring ovennævnte, forbeholder Boblberg sig retten til at slette den enkelte bruger.
Det er vigtigt, at der er en god tone på Boblberg, og at det er et forum hvor alle brugere føler sig trygge. Ved chikane af andre brugere eller ved anden upassende opførsel, forbeholder Boblberg sig retten til at slette det pågældende bruger.

Hvordan opretter jeg mig som bruger?

Når du besøger boblberg uden at være logget ind, kan du oprette dig som bruger på forsiden. Her skal du vælge din kommune og dit fødselsår, og indtaste dit navn, din e-mail adresse og et ønsket password. Når du har gjort dette, skal du blot trykke på knappen med 'Bliv bruger' og så er du oprettet som bruger af Boblberg.

Koster det penge at være bruger af Boblberg?

Det er gratis at oprette sig som bruger af Boblberg. Boblberg stilles til rådighed i samarbejde med din kommune, hvis ikke vi samarbejder med din kommune, vil du kunne opleve nogle begrænsninger.

Bindes jeg af et medlemskab, når jeg opretter mig på Boblberg?

Nej. Du kan til en hver tid opsige dit medlemskab, hvis du ikke længere ønsker at være en del af Boblberg. Dette gøres ved at sende en mail til support@boblberg.dk.

Hvordan logger jeg ud af Boblberg?

Når du er logget ind på Boblberg, husker siden dig, så du ikke behøver at indtaste dine login-oplysninger hver gang. Hvis du ønsker at logge ud af Boblberg, skal du klikke på menu nede til højre i bunden af hjemmesiden, hvorefter du kan du trykker på indstillinger og logge ud.

Hvordan nulstiller jeg mit password?

Hvis du har glemt dit password, kan du trykke på 'Nulstil her' på login-siden for eksisterende brugere. Hvis du ønsker at ændre dit eksisterende password, trykker du på menu i bunden af skærmen til højre, hvor man kan trykke på profil, og derefter skift adgangskode.

Kan jeg slette min bruger på Boblberg?

Hvis du ønsker at få slettet din bruger på Boblberg, så kan du sende en mail til support@boblberg.dk

Hvad gør jeg, hvis jeg flytter til en anden kommune?

Hvis du flytter til en anden kommune, kan du ændre den nede på 'Menu' nederst til højre, og derefter tryk på 'Profil'. Ellers kan vi hjælpe dig med at ændre din kommune på Boblberg. Du sender blot en mail til support@boblberg.dk med brugernavn og hvilken kommune du flytter til.

Hvad hvis jeg bor i en kommune, som endnu ikke samarbejder med Boblberg?

Du kan gratis oprette dig som bruger på Boblberg, selvom din kommune endnu ikke er en del af det. Vi giver dig besked på mail, lige så snart din kommune bliver en del af Boblberg. Du kan oprette din egen bobl, men kan opleve nogle begrænsninger.

Hvorfor hedder det en bobl?

En bobl er et billedligt udtryk for et opslag, hvori du kan skrive hvem du er og hvad du ønsker at finde. Navnet 'bobl' stammer fra Boblberg.

Hvordan opretter jeg en bobl?

Efter du er blevet bruger af Boblberg, har du nu mulighed for at opretter bobler. Du opretter en bobl ved at klikke på 'opret bobl' nederst i midten af siden eller i toppen til højre på siden. Her skal du udfylde formularen med boblens: overskrift, beskrivelse, lokation samt hvilket køn der skal kunne se den. Du kan vælge, om du ønsker billede i boblen eller ej. Dette er valgfrit. Til sidst skal du trykke 'opret bobl' nederst på siden. Nu er din bobl oprettet, og andre har mulighed for at tage kontakt til dig angående din bobl.

Er det muligt at oprette mere end én bobl?

Ja, man kan oprette lige så mange bobler, man vil.

Hvordan retter jeg teksten og billedet i min bobl?

Du kan rettet teksten og billedet i din bobl, ved at gå ind under 'mine' øverst på siden. Her kan du se dine oprettede bobler. Tryk på den oprettede bobl du ønsker at ændre, derefter skal du klikke på det lille ikon øverst i højre hjørne. Derefter kan du lave dine ønskede rettelser og trykker på 'Gem Bobl' nederst til højre.

Hvordan tilføjer/fjerner jeg en bobl som favorit?

Når du er inde på en bobl, kan du tilføje boblen som favorit ved at trykke på stjerne-ikonet øverst i højre hjørne. Derefter vil den være under 'favoritter' på startsiden. Hvis du ønsker at fjerne boblen som favorit, skal du blot klikke på stjerne-ikonet inde på boblen igen, og den vil forsvinde under 'favoritter'.

Hvordan sletter jeg min bobl?

Hvis du ønsker at slette en oprettet bobl, går du ind under 'mine' øverst på startsiden. Her vil du kunne se dine oprettede bobler. Klik på den ønskede bobl du vil slette, og derefter ikonet i højre hjørne. Nu kommer der en rød knap frem, hvor du kan slette boblen.

Kan jeg søge efter andre brugere?

Ja, det er muligt at søge efter andre brugere og deres bobler, ved at bruge søgefeltet øverst på siden.

Hvor mange kan se min bobl?

Alle kan se din bobl, og du kan se alle andres bobler. Når du opretter en bobl, kan du tilføje en lokation, hvilket gør det nemmere for andre i samme område at finde lige netop din bobl.

Er der profiler på Boblberg?

Der er ikke personlige profiler på Boblberg.

Hvad kan andre se på min profil?

På Boblberg har du ikke en profil, hvor andre kan se dit indhold. Det eneste andre kan se om dig er dit navn når du har oprettet en bobl.

Hvor meget kan man se, når man ikke er logget ind?

Du har mulighed for at se andres bobler, læse vores blog og historier.

Må jeg som forening søge medlemmer?

Ja, du er mere end velkommen til at søge efter medlemmer på Boblberg.

Hvordan søger jeg bedst efter frivillige?

Det kan du bedst gøre ved at oprette en bobl, hvor du beskriver hvad din forening er og hvad I søger, eller du kan henvende dig direkte til lokale, der søger efter nye fællesskaber.

Hvad er en besked?

En besked er en privat besked mellem dig og en anden bruger. Denne besked vil ikke være synlig for andre end dem der er i samtalen.

Kan jeg lave gruppe beskeder/samtaler?

Ja, det er muligt at oprette en gruppesamtale mellem dig og flere andre brugere.

Hvordan finder jeg mine beskeder?

Du kan se dine beskeder under 'beskeder' nederst i venstre hjørne. Her vil der være en oversigt over dine private beskeder du har skrevet.

Har nogen skrevet en privat besked til mig?

Beskederne ses nede i venstre hjørne og der er en lille rød bobl med et tal i, der viser hvor mange beskeder du har modtaget. Du får en mail eller notifikation, hvis en har skrevet til dig.

Hvordan tager jeg kontakt til andre brugere?

Du kan komme i kontakt med andre brugere, ved at trykke på knappen 'Send besked' inde på en anden brugers bobl.

Hvordan kontakter jeg Boblberg, hvis jeg har spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til Boblberg, er du altid velkommen til at sende en mail til os på support@boblberg.dk.

Kan jeg kontakte Boblberg telefonisk?

Du kan skrive en mail til support@boblberg.dk med dit spørgsmål og telefonnummer, så ringer vi dig gerne op og hjælper over telefonen.

Hvor kan jeg læse mere om Boblberg?

Du kan læse mere om Boblberg på vores side med 'Om Boblberg'.