Boblberg logo

At finde nye venner i voksenlivet

Line Zinck Stokbæk
Line Zinck StokbækCand. IT. It, læring og organisatorisk omstilling

Hvor finder man nye venner og veninder, når man er voksen og befinder sig midt i livet? Man er mellem 35-50 år - hverken helt ung eller gammel - og de sociale relationer opstår ikke lige så let, som de gjorde førhen. Eller måske har man aldrig syntes, at det var let at finde venskaber hverken gennem barndommen, ungdommen og slet ikke som voksen.

I voksenlivet mener mange, at de allerede har de venskaber og bekendtskaber, som de har behov for. Men når vi får nyt arbejde eller studie, står foran en flytning eller en skilsmisse er der mange af os, som har brug for at starte på en frisk. Og hvis alle går rundt og mener, at de allerede har de venner, de skal bruge, så er det klart, at det er en udfordring for udefrakommende at blive en del af sociale fællesskaber.

Nære relationer og sociale fællesskaber er vigtige for menneskers trivsel, livskvalitet og mentale sundhed gennem hele livet, og det er især et vigtigt alternativ til ensomheden.

Hvis man som voksen oplever, at man ikke har et socialt netværk eller nære relationer, som man kan dyrke og finde tryghed i, så kommer følelsen af ensomhed snigende. At være ensom som voksen kan være et tabubelagt emne, der blot gør det endnu sværere at håndtere ensomheden.

Man kan opsøge samvær med andre mennesker ved at deltage aktivt i foreninger eller lave frivilligt arbejde, hvor man samtidig får nye relationer og opbygger nye venskaber.

Line Zinck Stokbæk

Spørgsmålet er bare: Hvor starter man?

På Boblberg er mulighederne mange, og du kan blandt andet søge efter venskaber, nogle at starte til tennis med eller fælles fritidsinteresser, som er en god anledning til at møde nye mennesker.

Vi har mange medlemmer på Boblberg, der allerede har fundet nye venskaber og er blevet en del af fællesskaber, som har givet dem en frisk start. I både personlig og social sammenhæng er det vigtigt, at man som voksen, ligesom i alle andre stadier af livet, har positive sociale relationer, da de har stor betydning for vores trivsel.

På Boblberg kan du se alle de bobler, der handler om at finde nye venner og veninder, eller du kan lave din egen bobl, hvor du skriver lige præcis, hvad du søger i tilværelsen som voksen.

Blev du inspireret?

Opret dig og skab dine egne fælleskaber. Boblberg er et trygt og sikkert medie, hvor dine oplysninger er beskyttet.

Hvad venter du på? Gør som 603.730 andre, og opret dig gratis i dag.

Opret dig gratis her