Blev du inspireret?
Opret dig og skab dine egne fælleskaber. Boblberg er et trygt og sikkert medie, hvor dine oplysninger er beskyttet.
Hvad venter du på? Gør som null andre, og opret dig gratis i dag.
Hvis du har en følelse af ensomhed, kan du på Boblberg finde nye sociale fællesskaber, og på den måde afhjælpe din ensomhed med nye relationer. Ingen skal føle sig ufrivilligt alene. Her kan du finde nye værdifulde venskaber og nogle at dele dine interesser med.
Føler du dig til tider ensom eller alene? Har du brug for at snakke eller mødes med andre, som har det på samme måde? Så er Boblberg stedet lige for dig. Ensomhed er oftest noget, man oplever, når man ikke føler sig forbundet med nogen andre, eller hvis man står alene i en bestemt situation. Ofte kræves en stor personlig indsats for at komme ud af ensomhed, men hos Boblberg kan man opleve fællesskaber på en helt ny måde – og vigtigst af alt, på dine præmisser. Ingen skal føle sig ufrivilligt alene. På Boblberg er der plads til alle mennesker, som ønsker at blive en del af flere fællesskaber. Spring ud i det, opdag fællesskabet, og kom ud af ensomheden.
59-årige Gitte er gift, har børn og går hjemme, da hun er førtidspensionist pga. et trafikuheld. Dagene blev ensformige og ensomme, og det var for let for Gitte bare at sætte sig i sofaen og tænke på, at hun savnede samvær med andre, hvorfor hun aktivt søgte efter nye venskaber på Boblberg. Her fandt hun Tina, som i dag er blevet en rigtig god veninde. De går ture, er hjemme hos hinanden, har spist frokoster sammen, været på Jyllandstur, og så har Tina også fået Gitte til at strikke. Gitte er også blevet veninder med Helle, som også er førtidspensionist, hvilket har medført en stor forståelse for begges situationer.
På Boblberg har du mulighed for at oprette opslag, også kaldet "bobler". Du kan kigge på andres bobler og finde personer med samme interesser som dig selv, hvorefter du kan skrive til dem. Du kan også blive inspireret til at oprette din egen bobl, hvor du f.eks. kan søge efter nye venner og veninder, en rejsemakker, madklub, kulturgruppe, barselsveninder, træningsmakker og meget andet. Du kan også finde nogen at snakke og skrive med, hvis du søger nogle ligesindede personer. Du styrer indholdet af din egen bobl, og her er det en god idé at skrive lidt om dig selv og dine interesser, samt hvad du søger i et nyt venskab. Når du har oprettet din egen bobl, kan andre kontakte dig, og derfra kan I starte jeres forhåbentligt nye venskab/fællesskab. Nedenfor kan du se eksempler på andre, der har oprettet forskellige bobler med deres interesser.
Jeg er en sjov og stille og rolig fyr som elsker musik og søger masser af go venner
Jeg er 67 år tidligere sygehjælper , min mand er kommet på plejehjem så jeg er blevet lidt ensom.mangler nogle og noget at udfylde mine dage med. Jeg har 2 piger en i nærheden og en i Vestsjælland. Kan lide at strikke gå ture og drikke kaffe.
Hej alle, jeg har gået og følt mig ret ensom så vil prøve at skabe nogle relationer. Jeg er 20 år, bor med min kæreste og to katte - jeg har en del interesser! Men også meget i bagagen
Jeg er biker hvor konen ingen interesse har for motorcykel, derfor er jeg ensom, jeg vil så gerne have en partner til at tage på ture og have en dejlig hyggeligt weekend
Hej mit Navn er Natalie🌈 Jeg er et sted i liver hvor jeg nu kun nyder min families selskab og mit eget. Det er en smule ensomt. Jeg er en stille og rolig person Har et godt hjerte jeg tror på det bedste i folk. Jeg er skytte så jeg nyder virkelig at opleve en masse ting😊 håber det bliver sammen med dig🪷🕉️ Jeg går ikke så tit i byen men nyder livet
1. Affind dig med følelsen: At føle sig ensom er helt okay. Ingen er perfekte, og alle døjer med hverdagsproblemer. Der skal være plads til at føle sig ensom, og derfor skal følelsen accepteres, når den er der, lige som den er. I stedet for at skamme dig over følelsen at være ensom, kan det første skridt kan være at se ensomheden i øjnene og erkende det. 2. Gør det, der gør dig glad: Det er en god idé at foretage dig noget, som gør dig glad i den tid, du føler dig ensom. Grib cyklen og tag afsted, gå i biografen eller lav en lækker middag. Alt du kan komme i tanke, som gør dig glad, skal du bare gøre! 3. Opsøg fællesskaber: Nogle gange kan det være svært at sidde med følelsen alene. Opsøg derfor dit netværk eller andre (f.eks. på Boblberg), som står i samme situation, og kan hjælpe dig. Snak med andre ligesindede, som også kender følelsen af ensomhed. Det er også vigtigt at snakke om ensomhed med andre, hvis man har brug for det. Det kan være grænseoverskridende, men det er en god øvelse at tage kontakt, og snakke med fremmede. 4. Giv slip på tankerne: Slip dig løs ude i naturen og lad alle tankerne gå til sit. Naturen er et frirum, hvor der skal være plads til at give slip på det hele og være til stede i nuet og intet andet. Ensomhed er en følelse, man godt kan komme af med. 5. Lav frivilligt arbejde: I nogle tilfælde kan det være helt befriende at gøre noget for andre. Derfor bruger mange deres tid på et frivilligt arbejde, da det skaber en glæde at give til dem, som har brug for det. 6. Bliv klogere på ensomheden: Der er mange former for ensomhed. Jo bedre du forstår netop din ensomhed, jo nemmere er det at løse og komme ud af det. Det er vigtigt, at du bruger tid på hvorfor du er ensom, og hvornår du føler det mest. Stil dig selv spørgsmålene
Hvis du er nysgerrig, kan du her læse mere om, hvad Boblberg er, hvem der bruger det, og hvad det vil sige at være en del af fællesskabet:
18-årige Alex blev mobbet i folkeskolen og begyndte pludselig at føle sig alene og ensom. Han stødte en dag på Boblberg og oprettede hurtigt en bruger. Her mødte han Tobias, som også havde et ønske om at starte med at træne ligesom Alex selv. De to blev hurtigt rigtig gode venner, og er med tiden blevet hinandens træningspartnere, som træner sammen 3-4 gange om ugen. Det nye venskab har resulteret i, at Alex har tabt sig 30 kg og er kommet i god form.
Det er ofte de samme spørgsmål, der går igen, når det handler om veninder. Derfor har vi svaret på nogle af de hyppigste spørgsmål herunder:
Ensomhed handler om at føle sig ufrivilligt alene. Ensomhed kan defineres som en følelse af social eller emotionel isolation, hvor en person oplever manglende forbindelse, nærhed eller tilfredsstillende relationer med andre mennesker. Ensomhed afspejles i menneskers behov for at indgå i fællesskaber og knytte bånd til andre. Følelsen af ensomhed er præget af ubehagelig tristhed og tomhed, og kan opstå for alle. Vi har alle brug for at opfylde et socialt igennem nogle sociale relationer – også selvom du måske er den mere introverte type, som ikke føler samme store sociale behov som andre. Måske har du kun brug for en eller to personer til at udfylde dette behov, mens andre har brug for en større kreds af socialt netværk. Ensomhedsfølelsen kan både opstå, når du er alene, og når du er omgivet af andre mennesker. Sagt med andre ord, findes der mange facetter af ensomhed, og den er ikke nødvendigvis ens for alle.
Det er forskelligt fra person til person, hvornår man føler sig ensom. Du kan være alene, uden overhoved at føle dig ensom. Føler du dig derimod ufrivilligt alene, kan det være tegn på ensomhed. Her kan det være gavnligt at begynde med at anerkende og acceptere følelsen af ensomhed som et skridt i den rigtige retning. Hvis du føler dig alene, isoleret eller frakoblet fra andre, selvom der er mennesker omkring dig, kan det ligeledes være et tegn på ensomhed. Måske har du masser mennesker omkring dig i form af familie, kollegaer og andet netværk, men hvis du mangler dybere relationer, eller ikke føler dig forstået og forbundet på dybere niveau, kan det give en ubehagelig fornemmelse af at være ensom.
De fleste af os oplever følelsen af ensomhed på et tidspunkt i vores liv. Det kan også både være i kortere eller længere perioder. Nogle oplever ensomhed som voksen, andre som ung. Ensomhed kan opstå som følge af manglende sociale forbindelser, mangel på dybe relationer eller følelsen af ikke at blive forstået eller accepteret af andre. At være ensom betyder ikke nødvendigvis, at man er helt alene, og slet ikke har nogen at være sammen med. Du kan sagtens føle dig ensom i en kortere periode, eller i en bestemt situation, hvor du ikke føler, at du har nogen at dele det med. Du kan føle dig ensom, hvis du f.eks. er flyttet langt væk, og ikke har nogle bekendtskaber i området. Ensomhed kan også opstå, hvis du har oplevet sygdom, har mistet en nær person, eller har oplevet noget andet ubehageligt, som gør at du har manglet nogen ligesindede at dele dine tanker med, og derfor har gået med det alene. Men ensomhed behøver ikke at være forbundet med, at noget ubehageligt er sket. Måske har du følt dig ensom i en enkelt situation, hvis du f.eks. er den første veninde i venindegruppen, som bliver gravid, og derfor pludselig får andre interesser. Det er vigtigt at skelne mellem fysisk isolation og ensomhed, da ensomhed primært er en subjektiv følelse. Ensomhed kan have negative indvirkninger på en persons mentale, følelsesmæssige og fysiske velbefindende, og det er derfor vigtigt at adressere og håndtere denne følelse for at opretholde trivsel.
Det er en god idé at stille dig selv dette spørgsmål og overveje, hvornår du får følelsen af ensomhed. Ensomhed betyder ikke nødvendigvis, at du ingen venner har, eller slet ikke har nogle at være sammen med. Det er helt almindeligt at føle sig ensom, selvom du er sammen med vennerne. Følelsen af ensomhed har mange facetter, og er meget individuel. Ensomhed for voksne kan fx skyldes nogle helt andre ting, end ensomhed blandt unge. Find ud af hvilken situation du føler dig mest ensom i, og undersøg hvad du kan gøre for at afhjælpe følelsen. Heldigvis er ensomhed ikke længere et tabu at åbne op om, som det var engang.
Opret dig og skab dine egne fælleskaber. Boblberg er et trygt og sikkert medie, hvor dine oplysninger er beskyttet.
Hvad venter du på? Gør som null andre, og opret dig gratis i dag.