Boblberg logo
Billede af en frivillig, der snakker med en bruger på Sprogland

Hvad er Sprogland

Sprogland er Røde Kors’ online tilbud til unge og voksne over 16 år, der har brug for hjælp til at øve dansk. Sprogland er et gratis tilbud udviklet i samarbejde med Boblberg. Man skal oprette en profil på Boblberg for at få adgang til Sprogland. På Sprogland kan man booke en frivillig sprogtræner fra Røde Kors, som man taler sammen med online. De frivillige opretter løbende tider på platformen, som man kan booke. De frivillige sprogtrænere støtter i at træne mundtlig dansk gennem videosamtaler, hvor de tager hensyn til den enkeltes behov. Det kan f.eks. være at øve hverdagsdansk, specifik sprogtræning op til en mundtlig test eller hjælp til at forstå kulturelle begreber og fagsprog. Alle Røde Kors' frivillige sprogtrænere kan tale dansk og kan den basale grammatik, men de tilbyder ikke undervisning eller rådgivning. De frivillige sprogtrænere er en del af Sprogland, fordi de har lyst til at hjælpe med at øve det danske sprog. Sprogland kan bruges af alle, der har adgang til internettet og har en computer, tablet eller telefon. Tilbuddet på Sprogland er fleksibelt med sprogtræning hver dag fra morgen til aften.

Billede af barn, der bruger Sprogland Junir

Sprogland Junior

Sprogland Junior er for børn i alderen 9-15 år, som ønsker at øve det danske sprog online i trygge rammer sammen med en frivillig sprogtræner fra Røde Kors. Dette gøres på Sprogland Junior. Det er forældrene, der skal oprette en profil, og de skal derefter skrive sig og deres barn på en venteliste. Vi anbefaler, at forælderen sidder ved siden af barnet under sprogtræningen.

Animation af brugere, der bruger Sprogland

Røde Kors’ Sprogunivers

Tryk på knappen og læs mere om Sprogland og Røde Kors’ andre tilbud til flygtninge og indvandrere, som har brug for dansk sprogtræning.