Boblberg logo

Bliv frivillig på Sprogland

Sprogland er Røde Kors' online sprogtræningstilbud til unge og voksne over 16 år. Som frivillig på Sprogland gør du en enestående forskel ved at støtte mennesker med flygtningebaggrund i at øve det danske sprog.

Det har stor betydning at man som frivillige har tiden, roen og nærværet til at øve den samme sætning eller udtale igen og igen, ligesom der også er tid til at forklare ordsprog, begrebsforståelser eller fagsprog.

Vi ser fortsat et stort behov for frivillige. Har du også lyst til at være frivillig på en mere fleksibel måde og gøre en stor forskel for mennesker, som har behov for at træne dansk? Udfyld formularen og vi vil kontakte dig hurtigst muligt

Ansøg her

Hvad skal jeg lave som sprogtræner?

Som frivillig online sprogtræner på Sprogland kan du bl.a. træne hverdagsdansk med unge og voksne, øve ord og udtale eller diskutere et specifikt emne som fx forberedelse til mundtlig danskeksamen.

På Sprogland foregår samtalen via video, og som frivillig online sprogtræner sidder du enten hjemme hos dig selv eller et andet sted, hvor der er ro. Du skal derfor ikke møde op et bestemt sted, og du bestemmer selv, hvornår på dagen og hvor tit, du vil hjælpe. Det er dog en fordel, hvis du har tid regelmæssigt.

Du skal kunne tale dansk og have styr på den mest basale grammatik, med det kræver ikke en bestemt uddannelse at være frivillig på Sprogland.

Sundhed & Omsorg

Hvis du har en baggrund inden for ”Sundhed & Omsorg”, f.eks. som SOSU-assistent eller sygeplejerske, kan du på Sprogland også hjælpe de flygtninge, der ønsker at øve beskæftigelsesrettet dansk inden for dette erhverv.

Sprogtræning til børn

På Sprogland Junior er deltagerne mellem 9 og 15 år. Som frivillig sprogtræner for denne målgruppe, kan det være en fordel med en relevant baggrund f.eks. som lærer eller pædagog. Da du som frivillig på Sprogland Junior er i kontakt med børn, vil Røde Kors indhente børneattest, og der vil også være en ekstra screening.

Udtalelser fra frivillige

”Jeg synes, Sprogland er en ret genial opfindelse. Det er en meget nem og overskuelig måde at hjælpe andre mennesker på”

- Frivillig på Sprogland

”Det er en stor glæde at opleve brugernes fremgang og meget rørende og fylder en med ydmyghed at opleve brugernes motivation og taknemmelighed.”

- Frivillig på Sprogland