Boblberg logo

Bliv sprogtræner online

Sprogland og Sprogland Junior er Røde Kors' online sprogtræningstilbud for flygtninge og indvandrere. Som frivillig sprogtræner gør du en enestående forskel ved at støtte mennesker i at øve og træne det danske sprog. Samtalen foregår via video, og som frivillig sidder du enten hjemme hos dig selv eller et andet sted, hvor der er ro. Du skal ikke møde op et bestemt sted, og du bestemmer selv, hvornår på dagen og hvor tit du vil hjælpe. Du skal dog være over 18 år. Det har stor betydning, at man som frivillig har tid, ro og nærvær til at øve den samme sætning eller udtale igen og igen, ligesom der også er tid til at forklare ordsprog, begrebsforståelser eller fagsprog. Vi har altid brug for flere frivillige. Har du lyst til at være frivillig på en fleksibel måde og samtidig gøre en forskel for mennesker, som har behov for at træne dansk? Udfyld formularen og vi vil kontakte dig hurtigst muligt.

Ansøg her

Vælg hvor du ønsker at være frivillig (Vælg mindst én)

(Obs. Du skal have en relevant faglig baggrund for at blive frivillig på Sprogland Junior)

Sprogtræning med unge og voksne

Sprogland er Røde Kors' online sprogtræningstilbud til unge og voksne over 16 år. Som frivillig her skal du kunne tale dansk og have styr på den mest basale grammatik, med det kræver ikke en bestemt uddannelse at være frivillig på Sprogland. Som frivillig online sprogtræner på Sprogland kan du bl.a. træne hverdagsdansk, hjælpe med opgaver fra sprogskolen, øve ord og udtale eller diskutere et specifikt emne som forberedelse til mundtlig danskeksamen. Hvis du har en baggrund inden for "Sundhed & Omsorg", f.eks. som SOSU-assistent eller sygeplejerske, kan du på Sprogland hjælpe dem, der ønsker at øve beskæftigelsesrettet dansk inden for dette erhverv.

Sprogtræning med børn

På Sprogland Junior er deltagerne mellem 9 og 15 år. Det er ofte børn, hvis forældre også selv er i gang med at lære dansk, og derfor kan have svært ved at hjælpe barnet. Som frivillig sprogtræner for denne målgruppe, skal du have en relevant baggrund, det kan f.eks. være som lærer eller pædagog. Da frivillige på Sprogland Junior er i kontakt med børn, vil Røde Kors indhente en børneattest på dig, og du vil blive introduceret til børnebeskyttelse i Røde Kors. Du vil blive matchet med et barn og vil gennem kontakt med forældrene aftale, hvornår du og barnet skal tale sammen.

Udtalelser fra frivillige

"Jeg synes, Sprogland er en ret genial opfindelse. Det er en meget nem og overskuelig måde at hjælpe andre mennesker på"

- Frivillig på Sprogland

"Det er en stor glæde at opleve brugernes fremgang og meget rørende og fylder en med ydmyghed at opleve brugernes motivation og taknemmelighed."

- Frivillig på Sprogland