Boblberg logo

Sammen om Julevenner.dk

Julevenner.dk er et fælles initiativ af Røde Kors og Boblberg, som i fælleskab sætter fokus på at mindske ensomhed i julen. Her kan du læse om samarbejdet mellem Røde Kors og Boblberg, samt yderligere samarbejdspartnere på Julevenner.dk, som er med til at bringe danskerne sammen i julen.

Boblberg logo med Røde Kors og nissehue på O i Boblberg

Røde Kors og Boblberg

Julevenner er et samarbejde mellem Røde Kors og Boblberg. Julevenner blev etableret i 2012, hvor Røde Kors startede med at ringe rundt og matchede juleværter og julegæster via telefon. I 2019 indgik Røde Kors et partnerskab med fællesskabsplatformen Boblberg, som også blev Boblberg en del af Julevenner. Med Boblberg som en del af Julevenner udviklede man konceptet digitalt, og gjorde det muligt, at man i dag også selv kan række ud til værter/gæster, og dermed selv finde dem, man ønsker at holde jul sammen med. Det er op til brugerne på Julevenner at vælge, hvorvidt de ønsker hjælp til matchning af Røde Kors, eller om de selv ønsker at stå for det online. Siden 2012 har Julevenner været med til at skabe fællesskaber og knytte gode minder til julen. Ingen skal sidde alene d. 24. december, hvis de ikke ønsker det. Med Julevenner er vi sammen med til at sikre, at så få som muligt sidder ufrivilligt alene juleaften. Mangler du et sted at holde jul, eller har du hjerterum til at invitere en ekstra gæst med til julebordet? Tilmeld dig som julevært eller julegæst og vær med til at sikre, at så mange som muligt bliver en del af fællesskabet på denne særlige dag. Røde Kors og Boblberg samarbejder til daglig om at bekæmpe ensomhed og social isolation. Julevenner er et af de fælles initiativer. Sammen sikrer vi en god jul med mindre ensomhed for en stor gruppe mennesker i julen.

Et billede af det røde og grønne julehjerte, som er skabt i samarbejde med 365discount til Julevenner

Samarbejde med 365discount

Siden 2022 har 365discount været samarbejdspartner på Julevenner.dk Sammen mindsker vi ensomhed, og sætter fokus på vigtigheden af fællesskaber, særligt i juletiden. Julen er for mange en højtid præget af glæde og samvær med familie og venner. Men for nogle er julen en tilbagevendende begivenhed fyldt med bekymringer. Det kan være hårdt og ensomt at sidde ufrivilligt alene juleaften. Det sætter 365discout fokus på i butikkerne, nyhedsbreve og tilbudsaviser med oplysningsmateriale om Julevenner, som er en aktivitet af Røde Kors og Boblberg. Julehjertet 365discount sælger også til- og fra-kort formet som julehjerter i 365discount-butikkerne for at samle ind til, at ingen ufrivilligt skal tilbringe juleaften alene. "Vi har fundet ud af, at når vi slår os sammen, har vi en stor styrke og gennemslagskraft. Og ved fælles indsats kan vi hjælpe rigtig mange,” - Ansvarlighedsdirektør i Coop, Signe Frese.

Tak for at bakke op om Julevenner

Julen handler om fællesskab, og det er derfor vores mission at bringe mennesker sammen til en mindeværdig juleaften. Men vi er ikke alene i det hjertevarme initiativ. Hvert år op til jul rækker Julevenner ud til en bred vifte af kirker, væresteder, boligselskaber, herberger, organisationer, kommuner og mange flere, med et håb om at dele det vigtige budskab og bakke op om Julevenner. Dette gør de ved at dele gode julehistorier fra Julevenner, samt information om Julevenner, og opfordrer på denne måde deres netværk til at blive en del af julefællesskabet. Hvert år bringes den gode historie om julevenner ligeledes som artikler i div. blade og aviser landet rundt. Vi, Røde Kors og Boblberg, oplever stor sympati for projektet bag Julevenner, og er meget taknemmelige for opbakningen. Tak for at sætte fokus på Julevenner og vigtigheden af fællesskaber og mindre ensomhed i julen. Sådan kan du være med til at gøre en forskel Jo flere vi kan udbrede det vigtige julebudskab til, jo større en forskel kan vi gøre for mennesker i denne særlige tid. Alle skal have mulighed for at have nogle at holde jul med, hvis de har lyst. Vi tager med glæde imod alle, som skulle have lyst til at sprede budskabet om Julevenner sammen med os. Ønsker du at høre mere, eller blive informeret om, hvordan du kan være med? Kontakt: info@julevenner.dk

En hvid kirke
Juleopslag
To stearinlys med gran omkring

Blev du inspireret?

Alle er velkommen i julefællesskabet på Julevenner. Har du ekstra plads om julebordet i år? Eller er du på udkig efter at møde nye mennesker og finde et hyggeligt hjem at holde jul i? Så meld dig gratis som julevært eller julegæst, og kom med i det store julefællesskab på Julevenner.dk

Opret dig på Julevenner