Boblberg logo

Sådan fungerer Julevenner

Her kan du blive klogere på, hvordan du bliver juleven, og hvilke trin du møder undervejs i processen

Tre simple trin

For at blive en del af Julevenner, er der overordnet tre trin, du gennemgår i processen, inden du kan mødes med dine julevenner til en hyggelig juleaften. Herunder har vi beskrevet de tre overordnede trin, som du gennemgår henholdsvis før, under og efter du bliver juleven:

Trin 1 - Opret dig og bliv en del af Julevenner

For at blive en del af det store julefællesskab på Julevenner.dk, skal du starte med at oprette dig, så du kan få adgang til jule-universet. Dette gør du ved at udfylde de fem felter, der kommer frem, når du trykker på en knap som "Bliv juleven" eller "opret dig her". Felterne skal kun udfyldes én gang/første gang. De fem felter du skal udfylde er følgende:

  • Dit navn
  • Din kommune
  • Dit fødselsår
  • Din e-mail (ikke synlig for andre)
  • Valgfri adgangskode
Herefter er du med i Julevenner🎄 Vil du være julevært eller julegæst? Opret din julebobl som enten vært eller gæst Uanset om du har valgt at være julevært eller julegæst, skal du oprette et juleopslag, også kaldet "julebobl". Her skal du give dit opslag en overskrift, og du skal skrive lidt om, hvad du søger til juleaften. Hvis du er julevært, skal du angive, hvor mange voksne og børn I er som værter, samt hvor mange gæster der er plads til juleaften. Hvis du derimod er julegæst, skal du ligeledes angive, hvor mange gæster du/I er, så værterne ved, hvor mange gæster de kan forvente. Til sidst skal du vælge, om du selv vil stå for at finde nogle julevenner at holde jul med, eller om du ønsker at Røde Kors skal forsøge at finde en juleven til dig. Sæt flueben i den boks, du foretrækker ✔️ Gode råd til dit juleopslag Det er en rigtig god idé at skrive lidt om dig selv, så du kan finde det bedst mulige julematch. Du kan fx skrive lidt om dine interesser, fortælle om dine juletraditioner, eller skrive lidt om, hvilke forhåbninger du har til en hyggelig juleaften. Det er også godt at nævne, hvis du har nogle allergier eller andre særlige behov. Jo mere du skriver, jo flere henvendelser har du mulighed for at modtage, og dermed finde de helt rette julevenner.

lorem
lorem
lorem

Trin 2 - Nu kan du komme i kontakt med andre julevenner

Røde Kors hjælper mig📞 Hvis du har valgt at Røde Kors skal forsøge at hjælpe dig med at finde en juleven, så skal du blot afvente at du bliver ringet op. Røde Kors begynder at matche værter og gæster sidst i november, hvorefter du vil blive kontaktet og informeret om, hvilke julevenner, der forhåbentlig er blevet fundet til dig. Du vil senest høre fra Røde Kors d. 22. december 2023. Jeg står selv for at finde mine julevenner🎄 Så snart du har oprettet dit juleopslag, har du mulighed for at se og interagere med andre julevenner. I oversigten over julebobler (opslag) har du mulighed for at filtrere på værts- og gæsteopslag. Opslagene bliver automatisk sorteret ud fra din lokalitet, så du ser julebobler tættest på dig, først. Der er spækket med skønne og hjertevarme juleopslag inde på Julevenner. Hvis du ønsker at tage kontakt til andre, kan du trykke på "Send besked" inde på vedkommendes julebobl. Sådan starter du en dialog, og muligvis finder en Juleven, at holde jul sammen med.

Har du en ekstra plads juleaften, så kommer jeg med det rigtige julehumør.

57 år, bor på Djursland. Livsglad og fredsommelig type, som kan kommunikere på alle niveauer. Har prøvet en masse igennem livet, så har meget at kunne snakke om. Kører gerne langt for det rette selskab.

Mangler du en julemiddag i aften?

Kom hjem til os og spis med, vi har plads til en ekstra. Vi er 4 voksne og 3 gravhunde i Reimersgade, Nakskov by.

Alene juleaften

Pæn og præsentabel. Ingen allergier.

Trin 3 - Når du har fundet et julematch

Når du har fundet nogen at holde jul med, har det stor betydning at du melder det ud, så andre ved det. Fortæl os om du har fundet nogle at holde jul med ✔️ Dette gør du inde på dit eget opslag under "Min jul", eller i nogle af de pop-up bokse, som løbende kommer frem. Når du angiver, at du har fundet din vært eller gæster, hjælper det os til at give andre personer den bedst mulige oplevelse, så de ikke forgæves skriver til dig i håb om at holde jul sammen.

Et dækket julebord med rød dug og et pyntet juletræ i baggrunden
En masse mennesker sidder og spiser rundt om julebordet
To personer holder hinanden i hænderne, imens de danser rundt om juletræet

Efter match - Gode råd til dig

Når du har fundet nogle julevenner at holde jul sammen med, er det en rigtig god idé at holde lidt kontakt til hinanden, inden I skal holde juleaften sammen. Tag kontakt 🤝 Vi anbefaler at du kontakter dine gæster før juleaften for at planlægge nærmere omkring hvordan aftenen skal foregå. I kan eventuelt aftale at mødes før selve juleaften, for at lære hinanden bedre at kende. Tilbyd gerne din hjælp 😊 Det kan være et stort arbejde at holde juleaften, og der kan være mange forberedelser inden gæsterne kommer. Derfor kan det være en hjælp at tilbyde dine værter en hjælpende hånd med nogle af forberedelserne, eller spørge om der er noget du kan medbringe på selve aftenen.

Find nogle at holde jul med

Julevenner er et fælles initiativ af Røde Kors og Boblberg. Sammen brænder vi for at gøre en forskel for mennesker i en særlig tid som julen. Alle er velkommen i Julevenner fællesskabet. Når du opretter dig som julegæst eller julevært på Julevenner, kan du vælge om du selv vil finde dine julevenner, eller om du ønsker hjælp af Røde Kors.

Blev du inspireret?

Alle er velkommen i julefællesskabet på Julevenner. Har du ekstra plads om julebordet i år? Eller er du på udkig efter at møde nye mennesker og finde et hyggeligt hjem at holde jul i? Så meld dig gratis som julevært eller julegæst, og kom med i det store julefællesskab på Julevenner.dk

Opret dig på Julevenner