Boblberg logo
Jane - At blive frivillig forebyggede en depression

Jane - At blive frivillig forebyggede en depression

På plejehjemmet Birkebo i Aalborg bobler kreativiteten i aktivitetsrummet, her kommer 22- årige Jane nemlig frivilligt hvor hun deler sin interesse for håndarbejde med huset beboere.

For 2 år siden blev Jane ramt af en hjerneblødning og en blodprop, som bivirkning af P-piller. Hendes mén er så slemme at hun hverken kan studere eller arbejde, hvilket har efterladt Jane i en ensom tomgang, uden for fællesskabet som ellers kan findes på skoler, foreninger og arbejdspladser. Jane faldt over en annonce for Boblberg.dk. Her fandt hun en bobl fra Birkebo Plejehjem der ledte efter frivillige, der ville tilbringe tid og være kreative med husets beboere. Jane svarede på boblen og startede kort efter som frivillig én gang om ugen på plejehjemmet.

Følelsen af at være en del af et fællesskab, at gøre en forskel for nogle andre, betyde noget for nogen, har været helt afgørende for hendes tilværelse. Fællesskabet gav hende livsglæden tilbage. Dét at være sammen med andre, og flytte tankerne fra hvor syg hun endeligt var, har fået hende til at føle sig mindre syg, end inden hun startede som frivillig. Nu har jeg noget, at stå op til, og jeg tror, at samværet med de ældre beboere på plejehjemmet, hvor jeg kan se, at jeg gør en forskel, har forebygget, at jeg har fået en depression. - Jane Fællesskabet gav Jane lyst til livet, derfor begyndte hun at komme oftere og oftere. I dag kommer Jane på Birkebo hver dag, hvor hun sammen med de ældre udøver sin interesse for håndarbejde.

Blev du inspireret?

Opret dig og skab dine egne fælleskaber. Boblberg er et trygt og sikkert medie, hvor dine oplysninger er beskyttet.

Hvad venter du på? Gør som 603.629 andre, og opret dig gratis i dag.

Opret dig gratis her