Boblberg logo
Helene – Fandt julegæst dagen inden juleaften

Helene – Fandt julegæst dagen inden juleaften

Udover en søster, en mor og en familie, der bor i Skotland, har Helene ikke meget familie. Denne jul var hendes mors nye kæreste inviteret hjem til juleaften, men i sidste øjeblik, ringede Helenes mor og sagde, at de ikke kom alligevel. Det betød, at Helene lige pludselig havde et par ekstra pladser rundt om julebordet. Og da hun havde hørt om Julevenner før, tænkte hun, at hun ville tage chancen, selvom hun godt vidste, at det var lige i sidste øjeblik at søge efter en eller flere gæster dagen før juleaften.

På trods af den sene søgning efter julegæster, var der faktisk to, der henvendte sig til Helene. Den ene sprang dog fra, da han var bange for hunde.

”Det er skræmmende hvor mange, der sidder alene i julen, især unge mennesker.”

- Helene

Den anden, der henvendte sig til Helene, var 25-årige Sarah. Hun skulle sidde alene juleaften og ville derfor rigtig gerne tage imod Helenes tilbud. Da hun boede lidt væk, tilbød Helene hende, at hun kunne sove hos dem.

Juleaften forløb rigtig godt – Sarah var lidt stille i starten, men løsnede op i løbet af aftenen. Hun havde aldrig holdt dansk jul før, så det var første gang, hun oplevede de danske juletraditioner, herunder også maden, hvor hun var så heldig at få mandlen i risalamanden.

Både Helene og hendes søster syntes, at det var så hyggeligt at have besøg af Sarah. Så meget, at hun også kom hjem og fejrede nytår sammen med dem. Siden har de spist fast sammen hver 14. dag, hvor de bl.a. spiller brætspil og går ture med Helenes hunde.

Helene er rigtig glad for at have mødt Sarah og synes, at Julevenner er en rigtig god tanke til dem, der måske ikke har så meget familie.

”Vi gør det med glæde igen til næste år. Og har også sagt til Sarah, at hun er meget velkommen igen.”

- Helene

Blev du inspireret?

Opret dig og skab dine egne fælleskaber. Boblberg er et trygt og sikkert medie, hvor dine oplysninger er beskyttet.

Hvad venter du på? Gør som 607.644 andre, og opret dig gratis i dag.

Opret dig gratis her