Boblberg logo
Lone - Boblede sig til nye venskaber og mere fællesskab efter sit svære sygdomsforløb

Lone - Boblede sig til nye venskaber og mere fællesskab efter sit svære sygdomsforløb

Klokken er 11.00, da vi ringer på døren i Glostrup. Der bliver hurtigt åbnet op, og vi mødes af en glad og smilende Lone. Vi takker for, at vi må komme på besøg og høre om Lones historie på Boblberg. Det var da så lidt! siger Lone, mens vi giver hånd. Vi sætter os ind i stuen, og lægger hurtigt mærke til alt det fine patchwork håndværk, der konsekvent præger Lones lejlighed. Jeg når nærmest ikke at spørge, mens jeg nysgerrigt peger Ja, jeg har selv håndsyet dem alle. griner Lone, og begynder at fortælle. Skilt, syg og svigtet. Lone er født og opvokset i Glostrup, hvor hun også har tilbragt størstedelen af liv. Hun har tidligere været gift, men blev efter flere års ægteskab, skilt i 2012. ægteskabet nåede at bringe et barn, en søn, som Lone har det rigtig godt sammen med. Lone er desværre diagnosticeret med fibromyalgi, som er en kronisk sygdom, der forårsager mange smerter i muskler og led, samt træthed og nedsat fysisk udholdenhed. Dette er ligeledes årsagen til at Lone er tilkendt flexjob, som hun flittigt søger. Ja, det hænger desværre ikke på træerne med de arbejdspladser! Men nu har jeg efterhånden fået sendt en del afsted. Hvis ikke man sender, så får man ikke noget, ikke sandt?

I 2014, i en sen alder, blev Lone ramt af et alvorligt tilfælde af mononukleose, i daglig tale kendt som kyssesyge, der førte til et længere sygdomsforløb med næsten fatale konsekvenser. Med tiden blev det heldigvis bedre, og Lone kom sig langsomt. Desværre var det ikke sygdomen alene, som Lone kæmpede med, hun oplevede også at to af hendes tætte veninder, som blandt andet omfatter en barndomsveninde, af uransaglige årsager trak sig mere og mere tilbage. Denne distancering voksede sig større, og kontakten gled ud i sandet. Lone undrer sig stadigvæk over, hvad der førte til denne afslutning på nogle ellers lange og gode venskaber. Det er ikke noget jeg længere bruger meget tid på at spekulere i, men jeg oplevede da nok en følelse af svigt, at jeg sådan blev overladt til mig selv i en tid hvor jeg havde brug for støtte under min sygdom. Det var ikke fordi at Lone følte sig ensom, men nu var to af de veninder, som hun ellers plejede at dele mange dejlige stunder med, pludselig ikke en del af hendes liv længere.

Lones søn havde også i perioder boet hos hende, så det var ikke fordi at der var stille i lejligheden, når Lone også fra tid til anden var plejemor for hendes søns kat. På Jobcenteret blev Lone mødt af en sagsbehandler som, til overraskelse for Lone, følte at hun virkede ensom. Kender du Boblberg? havde sagsbehandleren spurgt hende. Boblberg? Hvad var det dog for noget, havde Lone tænkt for sig selv. Men efter en kortere introduktion til platformen blev Lone overbevist, og valgte at oprette sig på Boblberg. Efter at have udforsket de mange forskellige bobler fra andre folk i Glostrup Kommune forsøgte Lone sig med at lave hendes første bobl i søgen på nye venskaber. Venskaberne blomstrer Det skulle vise sig at være en rigtig god ide. For der gik heller ikke lang tid før, at Lone blev kontaktet af ikke bare én, men tre jævnaldrende kvinder, som hver især rigtig gerne ville lære Lone at kende.

Kommunikationen over chat gik uden problemer, og der var meget at snakke om, så da Lone blev inviteret til frokost hos en af kvinderne, som var bosat i Albertslund, greb hun muligheden med det samme, og hoppede på cyklen. Det var en stor succes! Snakken gik, de hyggede sig gevaldigt og nærmest inden frokostens udgang, var næste aftale på plads. Her var det Lone, der inviterede hjem til gløgg og æbleskiver i Glostrup. Lones positive oplevelser på Boblberg har gjort så stort indtryk, at hun i bredt omfang anbefaler andre personer at udforske de mange muligheder for skabe den specifikke form for fællesskab, som man selv søger. Det vidner Lones kalender ligeledes om, da der er nok med aftaler arrangeret for den kommende tid. Derfor har hun også, efter succes med den første bobl, valgt at oprette en ny. Jeg har to billetter til en Cliff Richard koncert i juni måned, hvor jeg mangler en til at tage med mig. siger Lone. Jeg satser på at der en, som godt vil med mig til koncert. Jeg kan vel ikke være den eneste person på plænen til en Cliff Richard koncert!? smiler Lone imens hun griner.

Blev du inspireret?

Opret dig og skab dine egne fælleskaber. Boblberg er et trygt og sikkert medie, hvor dine oplysninger er beskyttet.

Hvad venter du på? Gør som 604.026 andre, og opret dig gratis i dag.

Opret dig gratis her