Boblberg logo
Mohammed – Nye bekendtskaber hjalp ham med at lære det danske sprog

Mohammed – Nye bekendtskaber hjalp ham med at lære det danske sprog

32-årige Mohammed er uddannet læge i Irak og flyttede til Danmark for fire år siden, hvor han hverken kunne forstå eller snakke dansk. Han startede på sprogskole, hvor han af en lærer blev anbefalet at bruge Boblberg til at hjælpe ham med at lære det danske sprog.

”Da jeg kom til Danmark, var jeg overrasket over sproget, det var meget svært!”

- Mohammed

Mohammed oprettede en bobl på Boblberg, hvor han skrev lidt om ham selv og hans baggrund, og at han gerne ville lære det danske sprog og kulturen at kende. Igennem hans bobl mødte han Axel, en ældre herre, som boede i nærområdet. Han ville gerne hjælpe Mohammed med at lære dansk. Derudover har han også mødt Andrea, som selv var tilflytter til Danmark for 20 år siden, hvilket har gjort, at de har kunne relatere til hinanden på en helt særlig måde. Han har også mødt Mads, som han har snakket meget kultur med.

Det var specielt nødvendigt for Mohammed at lære dansk, da han skulle igennem en sproglig og medicinsk fagprøve for at kunne fortsætte som læge i Danmark. Her kom hans tre nye relationer især i brug, og han arbejder nu i akutmodtagelsen på et hospital.

”Heldigvis bestod jeg alle de skriftlige og mundtlige fagprøver med hjælp fra Axel, Mads og Andrea.”

- Mohammed

Mohamed har stadig kontakt med alle tre, hvoraf Axel især er blevet en rigtig god ven. De er der for hinanden, og Mohammed går meget op i, at han også skal give Axel en hånd med hans udfordringer i livet. På den måde hjælper og støtter de begge hinanden.

Blev du inspireret?

Opret dig og skab dine egne fælleskaber. Boblberg er et trygt og sikkert medie, hvor dine oplysninger er beskyttet.

Hvad venter du på? Gør som 603.718 andre, og opret dig gratis i dag.

Opret dig gratis her