Boblberg logo
Malene - Søgte venner i lignende situation

Malene - Søgte venner i lignende situation

Det er en flot tirsdag eftermiddag, på en smuk solrig januar dag, da vi parkerer bilen. Her skal vi på besøg hos 18-årige Malene, som bor på et botilbud med tilknytning til en særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse. Efter at have banket på døren bliver vi mødt af en glad og smilende Malene, der byder os indenfor til en snak. Malene er diagnosticeret med ADHD. Hendes forældre er skilt, og er bosat forskellige steder i landet, så det er ikke så ofte at hun ser dem. I en alder af blot 7 år blev Malene anbragt hos en plejefamilie hvor hun kun var et år, før det blev besluttet at det ikke var det rigtige sted for Malene.

Efterfølgende har der været en del rokeringer, og Malene har efterhånden boet på en masse forskellige botilbud. Det har naturligvis været utroligt hårdt for så ung en pige, og har resulteret i nogle turbulente år. Senest på et botilbud, hvor Malene bor på nuværende tidspunkt, sammen med cirka 15 andre unge i aldersintervallet 18-23. Dette er hun heldigvis er blevet rigtig glad for. Dog glæder Malene sig til at hun fylder 23 år og dermed har mulighed for at få sin egen lejlighed. Til tider har det hele været meget overvældende for Malene. Derfor var der også en årgang, hvor hun meget nødigt bevægede sig udenfor i det offentlige. Det tangerede nærmest til en isolationslignende tilstand. Det var simpelthen for hårdt at blive mødt af andre mennesker, med fordomsfulde opfattelser af folk med diagnoser. I Malenes tilfælde ADHD. Det var bestemt heller ikke helt uden grund, at Malene fik denne følelse. Hun har fire gange oplevet at få afslag på hendes ansøgninger til praktiksteder, på grund af hendes diagnose.

En ven blandt bøgerne / bibliotekarens forslag Malene læser mange bøger. Specielt Harry Potter samlingen er en favorit. Derfor kræver det selvfølgelig en del besøg på biblioteket, for hele tiden at være dækket ind med det nyeste og mest spændende materiale inden for skønlitteratur. De hyppige besøg på biblioteket, har også resulteret i at Malene med tiden fik etableret nogle gode bekendtskaber blandt bibliotekets personale. En af bibliotekarerne bemærkede dog ved de gentagende besøg, at Malene fremstod en smule alene, og besluttede sig derfor for at fortælle om Boblberg. Det skulle vise sig at blive starten på Malenes Boblberg eventyr. Starten på et berigende venskab.

Malene fik hurtigt oprettet en bobl, og endte med at komme i dialog med en jævnaldrende dreng, som også er diagnosticeret med ADHD og bosat i Jylland. De er den dag i dag rigtig gode pennevenner, og holder jævnligt kontakten til stor glæde for begge parter. Det giver nemlig mulighed for at dele sine glæder, såvel som frustrationer med en ligesindet uanset udfaldet af dagen. For selvom det ikke er en man fysisk ser, betyder det utroligt meget at have en der forstår en, og kan relatere til det man deler. Selvom det hele foregår på skrift, er der i Malenes tilfælde altid nok at berette. Kalenderen er nemlig som udgangspunkt fyldt ud med adskillige aktiviteter, som blandt andet omfatter skole, ridning, madkunstskab, læsning. Det er blandt andet passionen for læsning, som Malene stærkt har overvejet at intensivere. Dette vil hun gøre ved at oprette en læseklubs-bobl, og således indgå i et nyt fællesskab, som har interesse for hende.

Med et kreativt sind, og et hjerte der banker for mennesker og dyrs velbefindende Så drømmer Malene om at uddanne sig til pædagogisk assistent, med fokus på mennesker med diagnoser. Det er meget vigtigt for hende at bryde tabuet om at have ADHD, således at de skadende fordomme bliver knust. Alt dette så vi som mennesker kan mødes med åbenhed og positivitet, til fordel for fælleskabet.

Blev du inspireret?

Opret dig og skab dine egne fælleskaber. Boblberg er et trygt og sikkert medie, hvor dine oplysninger er beskyttet.

Hvad venter du på? Gør som 604.026 andre, og opret dig gratis i dag.

Opret dig gratis her