Boblberg logo
Peter – Støttegruppe hjalp ham ud af sygemelding med stress

Peter – Støttegruppe hjalp ham ud af sygemelding med stress

Peter på 64 år bor til dagligt sammen med sin mand, hund og kat. Efter at have arbejdet mange år i socialpsykiatrien, var han herigennem blevet bekendt med platformen Boblberg. Platformen er et værktøj, som de anviser patienter til, når de føler sig ensomme eller har brug for et nyt fællesskab, og nu stod Peter selv i en situation, hvor han havde brug for at snakke med nogle ligesindede.

Peter var netop blevet sygemeldt med stress og ville gerne i dialog med andre, som kendte til samme oplevelse, tanker og følelser som sig selv. Han kontaktede derfor kommunen for at forhøre sig om mulighederne for at blive en del af en gruppe med andre stressramte, men da de desværre ikke havde et aktivt hold på det pågældende tidspunkt, blev Peter mindet om mulighederne på Boblberg. Dette blev skubbet til selv at afprøve platformen, og Peter gik derfor ind for at undersøge mulighederne for et ligesindet fællesskab. Han oprettede sin egen bobl, hvori han beskrev sin situation og sine interesser. Til dagligt får Peter tiden til at gå med at læse bøger, gå ture i naturen, rejse, bage brød, madlavning og meget andet.

Efter at have oprettet sin egen bobl, begyndte han at undersøge mulighederne for at gå på opdagelse i andres bobler, og her blev han særligt fanget af en bobl fra det lokale frivilligcenter. Frivilligcenteret havde oprettet en bobl for at fortælle, at de havde en gruppe for stressramte, hvilket var lige dét, som han gik og søgte efter. Peter henvendte sig med det samme til boblen, og der gik ikke længe før, han havde fået svar tilbage. Peter blev budt ind i stressgruppen, som bestod af seks personer, og som dermed kendte til præcis den situation, som han selv stod midt i.

De startede med at mødes fysisk en gang om ugen nede på frivilligcenteret, hvor de kunne snakke med hinanden – bl.a. om hvordan ugen var gået, og hvor de havde forståelse for hinandens situationer. Senere blev det til et fast møde med gruppen hver anden uge, hvilket var rart for Peter, da han kunne møde nogle, som gennemgik det samme som ham selv.

”Det forløb var sindssygt godt for mig, for jeg er sådan en, der ikke snakker om, hvordan jeg har det, men det blev jeg tvunget til her.”

- Peter

Peter mødte Mette i gruppen, som han fik knyttet en rigtig tæt relation med. Peter og Mette aftalte nemlig at mødes ved siden af stressgruppen, som virkelig har hjulpet ham videre fra sin stress. Mette er 10 år yngre end Peter selv, men det har intet at sige, når de snakker sammen, for her føler de sig trygge ved hinandens selskab til at kunne tale om alt.

I dag er forløbet i stressgruppen færdigt, men Peter og Mette holder stadig rigtig god kontakt og mødes stadig ca. hver 14. dag til gåture, madlavning og til gode snakke om, hvordan de har det rent psykisk, hvad der sker i deres liv og meget andet. Dette gode forløb med at blive en del af et netværk med andre ligesindede, har hjulpet Peter over på den anden side og har gjort, at han har fået det godt igen.

”Jeg har stadig kontakt med nogle fra gruppen, og det har været fantastisk at blive en del af fællesskabet.”

- Peter

Peter er meget positiv over den oplevelse, som han har fået ved at gøre brug af Boblberg og kunne sagtens finde på at bruge det igen til at udvide sit netværk endnu mere. Han anbefaler andre at tage skridtet og prøve det af, hvis man er stresset, søger ligesindede eller blot et nyt netværk.

”Det er et meget, meget spændende forum.”

- Peter

Blev du inspireret?

Opret dig og skab dine egne fælleskaber. Boblberg er et trygt og sikkert medie, hvor dine oplysninger er beskyttet.

Hvad venter du på? Gør som 612.969 andre, og opret dig gratis i dag.

Opret dig gratis her