Boblberg logo
Masoud – Får hjælp fra ægtepar til at lære dansk

Masoud – Får hjælp fra ægtepar til at lære dansk

For knap et år siden flyttede Masoud på 35 år til Danmark for at arbejde som læge. Han ville gerne lære dansk for at kunne integrere sig selv bedre i den danske kultur, men i den grad også for at gøre sit arbejde nemmere.

Masoud startede derfor på et danskkursus i sin nye by, men kun efter kun to måneder med sprogundervisning lukkede landet ned pga. covid-19, og undervisningen blev sat på pause. Masoud kendte ikke mange mennesker i den nye by, da han var tilflyttet under coronapandemien og ville gerne selv gøre en indsats for at lære dansk.

Masoud begyndte derfor selv at undersøge mulighederne for at træne sine sprogkundskaber. En dag, da han var på det lokale bibliotek, så han en flyer fra Boblberg og tænkte, at det var en oplagt mulighed for at søge efter nogle, der kunne hjælpe ham med at vedligeholde det dansk, som han indtil videre havde lært. Masoud gik derfor ind for at oprette sig på Boblberg og lavede en bobl, hvori han skrev, at han søgte nogle venner, som kunne hjælpe ham med at lære dansk.

Her blev han kontaktet af et ældre ægtepar, som syntes, at det kunne være rigtig spændende at lære fra sig. Masoud og kvinden fra ægteparret skrev lidt sammen, men Masoud blev hurtigt inviteret hjem til ægteparret, så de kunne have en rigtig snak.

Masoud var meget spændt og samtidig lidt nervøs, da han skulle mødes med dem for første gang, men han holdt hovedet højt og tænkte, at det hele nok skulle gå rigtig fint. Han blev inviteret ind til kaffe og kage, hvor snakken bare gik så godt. De snakkede både om kultur, arbejde og hverdagsinteresser, hvilket gjorde, at Masoud følte sig velkommen og tilpas hos dem.

Deres første møde gik faktisk så godt, at de i dag mødes op til to gange om ugen for at snakke og hygge sig sammen over en kop kaffe, hvilket har gjort, at Masoud er blevet meget bedre og tryg i det danske sprog og kultur.

”Selvom jeg var lidt nervøs, så gik det rigtig fint, og vi besøger så tit hinanden nu.”

– Masoud

Så længe at de alle har tid, har de som minimum en aftale hver uge, hvilket Masoud er rigtig glad for. Særlig under covid-19 nedlukningen, hvor han ikke har kunne mødes med særlig mange nye mennesker, har det gjort en stor forskel at finde nogle, som han havde noget tilfælles med.

Masoud bruger i dag ofte Boblberg for at kigge og opsøge flere fællesskaber, og glæder sig meget til at kunne møde flere mennesker til at dele kulturelle oplevelser med.

”Hvis du søger nogen at spille med, snakke med, gå ture med, faktisk alle aktiviteter du kan forstille dig, så opret bare en bobl og skriv om det. Det tager ikke lang tid til at finde en, som du har noget tilfælles med.”

- Masoud

Blev du inspireret?

Opret dig og skab dine egne fælleskaber. Boblberg er et trygt og sikkert medie, hvor dine oplysninger er beskyttet.

Hvad venter du på? Gør som 603.952 andre, og opret dig gratis i dag.

Opret dig gratis her