Boblberg logo
Agata - Fra intet netværk og tilflytter, til en soulmate og veninde for livet

Agata - Fra intet netværk og tilflytter, til en soulmate og veninde for livet

For omkring tre år siden flyttede 33-årige Agata til Danmark fra Polen for at arbejde. Allerede inden for det første halve år, efter Agata var tilflyttet til Danmark, havde hun hørt om Boblberg. Hun så det første gang i den lokale avis og tænkte, at det var en god mulighed for at få nye veninder, da hun intet netværk havde i Danmark.

Agata oprettede derfor en bobl, hvori hun søgte efter veninder til bl.a. biografture, shoppingture, filmaftener, tøseture i byen, teater og andre hyggelige tøseting. Her kom hun hurtigt i kontakt med flere forskellige mennesker – bl.a. en sød, jævnaldrende kvinde, som udgjorde det første spadestik i Agatas nye netværk. De mødtes for første gang for tre år siden og ses stadig den dag i dag. Agata er tilmed flyttet ind i sin venindes lejlighed, da hende og manden skulle flytte, hvilket Agata så taknemmelig for, da hun pludselig manglede et sted at bo.

Agata fik også en henvendelse fra Rasmus, som inviterede hende til at mødes med en gruppe på fem andre personer ude i byen. Det Agata ikke vidste på det tidspunkt var, at Magdalena, som i dag er gået hen og blevet hendes allerbedste veninde, var en del af denne gruppe. Efter det første møde med gruppen aftalte Agata og Magdalena at mødes alene på en kaffebar. Her gik snakken fra første sekund – de forstod hinanden og kunne sætte sig ind i hinandens situation, da de begge er tilflyttere til Danmark fra Polen.

”Jeg søgte nye veninder, og måske jeg også kunne være heldig at finde en soulmate – en veninde for livet, som jeg ikke kan forestille mig et liv uden.”

- Agata

De to veninder forstår hinanden på en helt bestemt måde. De ses i dag med hinanden flere gange om ugen, hvor de laver en masse forskelligt sammen og snakker dagligt sammen. Selv hvis de har haft en dårlig dag på arbejde, snakker de med hinanden om det og hjælper hinanden til at komme i bedre humør.

Sammen har de bl.a. lejet biler og kørt ud til forskellige byer for at se seværdigheder sammen, holdt mad- og filmaftener med venner og familie og rejst til Island og Helsinki, for at opleve en anden kultur. Agata og Magdalene vil gerne rejse sammen igen senere på året og denne gang til et varmt land, så de kan nyde den sidste sol, før det bliver vinter igen. Her vil de måske også invitere flere veninder med for at lave en tøse-rejsetur ud af det.

Agata har tilmed holdt jul sammen med Magdalena og hendes familie sidste jul, hvor Agata har fået sådan et tæt forhold til familien.

”Magdalenas familie føles som min egen, det er så rart at have sådan nogle skønne mennesker omkring mig.”

- Agata

Agata er tit på Boblberg for at finde inspiration, da hun altid er frisk på at mødes med nye mennesker. Lige nu skriver hun med en mand fra Polen, som har skrevet historier om, hvordan han er kommet til Danmark. De glæder sig til at mødes i virkeligheden, når coronarestriktionerne tillader det, da Agata føler, at de har en virkelig god kemi – måske fordi de har stået i samme situation.

”Man skal ikke være bange for Boblberg, det er sådan et godt sted at finde venskaber og fællesskaber, hvor der ikke er nogle fordomme ud fra, hvordan man ser ud, og hvor man er fra – come on!”

- Agata

Blev du inspireret?

Opret dig og skab dine egne fælleskaber. Boblberg er et trygt og sikkert medie, hvor dine oplysninger er beskyttet.

Hvad venter du på? Gør som 603.636 andre, og opret dig gratis i dag.

Opret dig gratis her