Boblberg logo
Emina – Fundet reservemor og veninde i samme person

Emina – Fundet reservemor og veninde i samme person

53-årige Emina har i en tidlig alder mistet begge forældre, en bror, en søster og en søn – langt mere end de fleste ville kunne frygte i så tidlig en alder. Selv kæmper hun dagligt en brav kamp med en uhelbredelig sygdom, der hurtigt kan tage al energi fra hende. Hendes krop er lang tid om at producere energi, og det kan mange dage være svært for Emina overhovedet at komme ud af sengen.

”Jeg aflyser ofte aftaler, fordi jeg jo aldrig kan vide, hvordan jeg har det. Så jeg aftaler altid at mødes med forbehold for, at jeg må aflyse.

- Emina

Emina blev bekendt med Boblberg, da hun hørte om konceptet i tv’et, hvor hun så tre veninder, der havde fundet sammen via platformen. Med næsten intet netværk tilbage, vækkede programindslaget noget i hende.

”Jeg kan huske, at jeg tænkte: Nu må der sgu ske noget – jeg kan jo ikke bare ligge og vente på selv at kradse af.”

- Emina

Emina oprettede sig på Boblberg og lavede en bobl, hvor hun søgte 3-4 veninder. Hun mødtes med nogle stykker, som hun havde skabt kontakt til. Flere af dem var ældre end Emina. Hun mener nemlig selv, at hun passer godt sammen med de ældre, da hun føler, at hun har en gammel sjæl. Som barn havde hun nemlig et ansvar for at tage sig af sine søskende, og hun blev selv mor i en meget tidlig alder som 16-årig.

”Jeg tror det er meget almindeligt, at man påtager sig sådan et ansvar, når man kommer fra et andet land. Min mor var fra Makedonien.”

- Emina

Gennem Boblberg har Emina fundet en reservemor og veninde i den 73-årige Else. De skrev og ringede sammen i noget tid, inden de mødtes første gang. Siden da har de ses fast en gang om måneden, hvor de både griner, græder, går ture, går i tivoli og taler sammen om alt. Også under corona har de holdt sammenkomsterne ved lige, hvor de er kørt til Elses sommerhus i Nordsjælland.

”Vi giver os tid til at være sammen, også under corona. Men med tests, da vi begge er sårbare og i risikogruppen. Hun henter mig, vi kører i sommerhus og så henter min mand mig.”

- Emina

Eminas børn på 17 og 18 år er imponeret over, at deres mor tør kaste sig ud i at opsøge nye fællesskaber online og møde mennesker, hun ikke kender. De er dog glade for at få en meget gladere mor hjem hver gang, hun har været sammen med Else.

Emina lægger ikke skjul på, hvor glad hun er for Boblbergs koncept og dét, hun har fået ud af platformen som bruger.

”Jeg er så taknemmelig for jer hos Boblberg. Jeg har fundet det, jeg ledte efter.”

- Emina

Emina har før sygdommen arbejdet mange år i sundhedssektoren, hvor hun startede som ufaglært assistent og arbejdede sig op til en lederposition. I øjeblikket skriver hun på en bog om sit liv og mødes hver måned fortsat med Else.

”Jeg er så glad og evigt taknemmelig for jeres Boblberg, hvor jeg har fået en reservemor og veninde i samme person.”

- Emina

Blev du inspireret?

Opret dig og skab dine egne fælleskaber. Boblberg er et trygt og sikkert medie, hvor dine oplysninger er beskyttet.

Hvad venter du på? Gør som 607.826 andre, og opret dig gratis i dag.

Opret dig gratis her