Boblberg logo
Lotte – Fandt seks nye venner med sclerose som hende selv

Lotte – Fandt seks nye venner med sclerose som hende selv

For Lotte på 53 år, som elsker at være social og møde nye mennesker, var det en hård besked at få diagnosen ”progressiv sclerose” tilbage i 2013. Det var pludselig en stor udfordring for hende at komme ud og finde nye fælleskaber grundet hendes sygdom. Udover det valgte Lotte og hendes nu eksmand at flytte langt væk fra deres daværende bolig. Derfor var det også et stort ønske for Lotte at udvide sit netværk i en helt ny by, da hendes mand på det tidspunkt arbejdede meget. Lidt søgen på nettet efter mødesteder resulterede i at Lotte oprettede en bobl på Boblberg, der omhandlede at finde venner med sclerose som hende selv. Det er i dag fire år siden. For to år siden flyttede Lotte til sin nuværende bolig, da hende og hendes mand valgte at gå fra hinanden efter 28 års ægteskab. Selvom Lotte beskriver sig selv som en solitær person, der godt kan lide at være alene, så hun sig selv i en til tider ensom hverdag. Derfor tyede hun igen til Boblberg for at finde nye relationer, hvor hun bl.a. kom i kontakt med Dorte, som vi tidligere har været hjemme hos for at høre om hendes oplevelse med Boblberg. Her kunne Lotte kun bekræfte det gode venskab, de to har fået opbygget over 1,5 år nu. De støtter hinanden i deres scleroseforløb og holder stadig fast i deres aftale om at vende verdenssituationen over telefonen en gang om ugen – og her tager den ene time den anden. Begge havde et behov for et fællesskab, og det fik de over Boblberg, og netop behovet for et mødested som Boblberg er Lotte utroligt glad for.

”Det er helt tydeligt, at der er behov for en platform som Boblberg, hvor man kan mødes med andre mennesker. Det er et fantastisk koncept, og man kan finde lige det, man vil!”

- Lotte

I en verden hvor digitaliseringen er i konstant udvikling, oplever Lotte at kontakten i langt højere grad foregår over de sociale medier og at man ikke kommer ud og møder folk på samme måde, som man gjorde for 10-15 år siden. Derfor synes hun, at Boblberg er et super initiativ og mødested og tilføjer, at Boblberg er en platform, hvor der er plads til at være åben omkring, at man er ensom og at der sidder tusindevis af mennesker, der føler sådan.

Udover Dorte har Lotte mødt Sus, som også er blevet en god veninde, hun har fast kontakt med. Ligesom med Dorte er kemien med Sus rigtig god, og de besøger hinanden så tit som muligt. Sus har også sclerose, så herigennem opstår der en helt naturlig støtte og forståelse for hinanden.

For nyligt er der kommet to herrer til flokken – nemlig Jesper og Johnny, som også har sclerose. De har mødt hinanden over Boblberg, og efterfølgende har Lotte fået kontakt til dem. Kemien mellem de tre er allerede rigtig god, og de skal snart mødes og lære hinanden endnu bedre at kende. Lotte har altså mødt fem andre mennesker med sclerose som hende selv over Boblberg, og hun er blevet rigtig gode venner med dem alle sammen. Næste skridt er at samle hele flokken og forene fællesskabet mellem alle seks – og det glæder de sig allesammen meget til.

”Jeg oprettede mig på Boblberg for at få en form for nærhed, kontakt og et fællesskab med andre mennesker – og det har jeg fået. Det er fantastisk!”

- Lotte

Det glæder os meget, at Lotte har fundet det fællesskab, hun manglede i en hverdag, hvor hendes sygdom har ændret mange ting. Men selvom Lottes sygdom har været en stor omvæltning i hendes liv, formår hun at forblive positiv og vende det til noget godt. Hun vil fortsætte med at søge fællesskaber på Boblberg, og det ønsker vi hende alt held og lykke med!

Blev du inspireret?

Opret dig og skab dine egne fælleskaber. Boblberg er et trygt og sikkert medie, hvor dine oplysninger er beskyttet.

Hvad venter du på? Gør som 603.952 andre, og opret dig gratis i dag.

Opret dig gratis her