Boblberg logo
Natasha – Blev frivillig samværsven hos Røde Kors

Natasha – Blev frivillig samværsven hos Røde Kors

Natashas store nysgerrighed fik hende en dag til at klikke ind på Boblberg. Her søgte hun på hvad der skete i hendes kommune og faldt over et opslag hvor Røde Kors søgte frivillige som ville være samværsven. Natasha har tidligere gerne ville arbejde som frivillig, men det har været svært at finde et frivillige job, som ikke har krævet for meget tid og som psykologistuderende har man ikke meget tid til overs. I jobbet som samværsven, vælger man selv, sammen med den ven man er blevet parret op med, hvor ofte og hvor længe man skal mødes. Denne fleksibilitet og jobbets form, var lige det som passede til Natashas behov.

Jobbet som samværsven handler om at besøge folk med en psykisk diagnose. Det kan være de har social angst og har brug for hjælp af en person som ikke er faglig eller familie. Man kan lave ting som at mødes og drikke kaffe, have samtaler eller måske gå en tur. Det er vigtigt at man møder mennesket på deres niveau og tager alt i deres tempo. Natasha tog kontakt til Røde Kors via Boblberg og her blev hun indkaldt til et møde, hvor de i fællesskab skulle finde frem til en ven som kunne være et godt match for hende. Her fandt de frem til en mand i hendes nærområde. Sammen med manden aftale hun at de skulle mødes 1 time en gang hver anden uge, det har hun gjort siden November.

Når Natasha og hendes nye ven mødes, lærer de hinanden at kende gennem snak og hygge hjemme hos ham. Det har udviklet Natasha både fagligt, men og så personligt. Røde Kors har hjulpet en masse gennem processen som frivillig samværsven. Først skulle Natasha deltage i opstartskursus og senere også et kursus om menneskelighed i praksis, her hjælper de med at lærer at pakke psykologen væk og vennen frem. Og Natasha har også en kontaktperson, hun kan kontakte, hvis hun får brug for det. Røde Kors har også været med til at skabe et fællesskab omkring frivillighed, hvor Natasha har fået nye venner og her har hun også muligheden for at skabe et stort fremtidigt netværk. Natasha håber på at kunne blive ved med at besøge hendes nye ven langt ind i fremtiden, da det både er et lærerigt og udviklende frivillig job og venskab.

Natasha og hendes partner Anja, fortæller begge at de kunne finde på at bruge Boblberg til at finde andre fællesskaber, både fra alt fra kaffedates med nye bekendtskaber til at finde andre homopar med børn eller nogen som også har gået igennem fertilitetsbehandling. Natasha og Anja kalder Boblberg for et online fællesskab, for folk der søger alt mellem himmel og jord. - hos andre mennesker. Deres råd til andre, der godt kunne tænke sig at skabe fællesskaber med nye mennesker, men synes det er grænseoverskridende, er at lave et uforpligtende møde et offentligt sted, hvor man føles sig tryg og ikke aftale et nyt møde, før man kommer hjem, så man kan give hinanden plads til at mærke efter. Jeg havde ikke været frivillig i dag, hvis det ikke havde været for Boblberg siger Natasha og fortæller at hun er taknemmelig for hvad Boblberg har givet hende og især vil anbefale andre at finde et frivillige job derinde.

Blev du inspireret?

Opret dig og skab dine egne fælleskaber. Boblberg er et trygt og sikkert medie, hvor dine oplysninger er beskyttet.

Hvad venter du på? Gør som 606.264 andre, og opret dig gratis i dag.

Opret dig gratis her