Boblberg logo
Eva - En juleaften hun sent vil glemme

Eva - En juleaften hun sent vil glemme

59-årige Eva meldte sig som julevært på Julevenner, da hendes voksne børn ikke kom hjem til jul i år. Hun havde fået tilbuddet om at holde jul med resten af familien, men lysten til at prøve noget helt andet var for stor. Eva havde hørt om mange, der ufrivilligt sidder alene i julen, og det ville hun gøre bidrage til ikke skulle ske.

”Så, nu havde jeg chancen for at gøre noget anderledes, og derfor meldte jeg mig som julevært på Julevenner.”

- Eva

På Julevenner skrev hun lidt om årsagen til, at hun ønskede at være julevært, og at hun ønskede en traditionel jul i godt selskab.

Eva endte med at holde juleaften med to andre kvinder, Susanne og Henriette, og de var alle tre singler og ønskede at prøve noget nyt til jul.

De tre kvinder havde skrevet sammen i noget tid inden juleaften. De skrev om deres traditioner og lærte hinanden lidt at kende. Alle tre kvinder havde et stort ønske om, at der var forventningsafstemt, inden de skulle mødes juleaften.

”Jeg var meget spændt, men vi havde nået at skrive en del sammen inden aftenen – afstemt forventninger, mad, osv.”

- Eva

En af gæsterne, Henriette, havde en tradition, hun introducerede de andre for. Denne tradition lød på at tænde lys for hendes afdøde farmor, og dette gjorde de så juleaften. Udover dette holdte de også et minuts stilhed, hvorefter Henriette sang en sang for hendes farmor.

Henriette havde spurgt, om hun måtte komme lidt før Susanne, da hun var virkelig nervøs og følte, at dette ville hjælpe. Alle tre kvinder klikkede godt sammen, og hele aften hyggede de tre sig rigtig meget. Det blev en traditionel jul med and, risalamande og sang ved juletræet. De hver især havde sørget for to små gaver til pakkespil.

Ligeledes havde Eva en overraskelse til de to gæster. Under deres stol var en seddel med et tal på. Tallet afgjorte hvilken lille gave, de skulle have, som tak for at de ville kom. De tre kvinder har forskellige personligheder, men hele aftenen var helt perfekt.

”Min tanke, når man søger sådan et sted, er, at vi alle søger det samme. Vi havde alle mulighed for at holde med familie, men valgte aktivt noget andet i år – derfor havde vi også alle tre de samme intentioner, alle var oplagt på en anderledes god aften.”

- Eva

Blev du inspireret?

Opret dig og skab dine egne fælleskaber. Boblberg er et trygt og sikkert medie, hvor dine oplysninger er beskyttet.

Hvad venter du på? Gør som 606.263 andre, og opret dig gratis i dag.

Opret dig gratis her