Boblberg logo
Denis – To familier med lyst og overskud inviterede enlig far til 3-retters middag og en hyggelig nytårsaften

Denis – To familier med lyst og overskud inviterede enlig far til 3-retters middag og en hyggelig nytårsaften

Denis på 42 år skulle holde nytårsaften med sine børn, sin kammerat og kammeratens kone og børn. En lille uge før nytårsaften blev de gjort opmærksomme på, at der var noget, der hed Nytårsvenner.dk, hvor de kunne invitere gæster, som manglede nogle at fejre nytår med. Den tanke syntes Denis rigtig godt om, og han oprettede derfor et opslag på Nytårsvenner, hvor han hurtigt modtog mange henvendelser fra mennesker, der var interesserede i at komme til nytårsaften hos dem.

Der kom flere henvendelser fra forældre med børn, men der kom også flere fra mænd og kvinder, som var alene. Det rørte Denis, at så mange skulle sidde alene på årets sidste aften. Det endte med, at Denis inviterede enlige Peter, som skulle side alene. De aftalte nærmere omkring nytårsaften og aftalte, at det eneste Peter skulle medbringe, var rødvin.

”Vi åbnede dørene for Peter, og det blev bare en rigtig god oplevelse.”

- Denis

Lidt før Dronningens Nytårstale bankede Peter på døren hjemme hos Denis og hans familie. Peter havde husket rødvinen og ikke mindst det rigtig gode humør. De første par minutter skulle alle lige mærke situationen an og falde på plads i den lidt grænseoverskridende følelse, det er, enten at træde ind i et hjem hos en fremmed, eller at være hjemmets beboer og åbne døren for en helt fremmed. Men de fandt hurtigt melodien sammen, og stemningen var i top.

Peter var taknemmelig for invitationen. Han var blevet skilt og savnede familie eller venner at nyde sådan en aften med. Den gode mad hjalp selvfølgelig også på stemningen, hvor der blev serveret hummerbisque til forret, oksesteg med hasselback kartofler til hovedret og islagkage til dessert.

I løbet af aftenen opstod der en familieagtig følelse, og intet føltes formelt – alle kunne være sig selv. Efter maden hjalp alle hinanden med opvasken – og Peter svingede gerne opvaskebørsten. Da køkkenet var ryddet og klart, var alle klar til kransekage, rådhusklokker og hinandens gode selskab.

Så hjemme hos Denis blev der for første gang holdt en nytårsfest med en fremmed som gæst. Det blev en virkelig dejlig aften, hvor alle hyggede sig gevaldigt, og børnene følte sig trygge og godt tilpas – også med en helt ny gæst i hjemmet.

Denis mener, det er vigtigt at huske at være åben, snakkende og lyttende, når man skal benytte sig af Nytårsvenner.dk. Så er han sikker på, at alle vil kunne få en succesfuld aften.

”Det var første gang, vi prøvede Boblberg/Nytårsvenner, men det bliver ikke sidste gang.”

- Denis

Blev du inspireret?

Opret dig og skab dine egne fælleskaber. Boblberg er et trygt og sikkert medie, hvor dine oplysninger er beskyttet.

Hvad venter du på? Gør som 607.011 andre, og opret dig gratis i dag.

Opret dig gratis her