Boblberg logo
Line – Førtidspensionist, tilflytter og psykiske udfordringer skal aldrig forhindre venskab

Line – Førtidspensionist, tilflytter og psykiske udfordringer skal aldrig forhindre venskab

Line er 30 år og har i mange år boet i sin fødeby. Dog besluttede hende og hendes mand for nogle år siden at flytte. Line har en række psykiske sygdomme, som har medført en tilværelse som førtidspensionist. Dette betyder dog ikke, at hun har mistet modet på livet, nærmest tværtimod. Hun er nu på sjette år uden symptomer og er samtidig meget stabil på trods af hendes diagnoser.

På grund af diagnoserne kan det dog også være nemt for mennesker at dømme hende på forhånd, allerede inden de har mødt mennesket Line. Ydermere kan det være svært i kombination som tilflytter og førtidspensionist i en stor by, hvor man altså hverken kan skabe sit nye netværk gennem skole eller arbejde.

Netop derfor har Boblberg været det perfekte sted for Line. Ikke sagt at der her ikke findes mennesker, som dømmer mennesket på diagnosen. Fordi det gør der i alle afkroge af Danmark. Men hun har herigennem fundet to nye gode veninder i nærheden, der kan udvide hendes sociale omgangskreds. Og hun har nu også nære veninder, der rent geografisk er tæt på. Hun har stadig meget kontakt til veninderne fra fødebyen, men det spontane bliver blot lidt nemmere, hvis man har veninder, der bor tæt på.

”Det er helt vildt dejligt – selvom jeg jo stadigvæk har netværk i hjembyen, er det ret sjovt at have i nærheden også.”

- Line

Af den grund er Line også meget positivt stemt overfor konceptet og platformen. Hun bruger stadig Boblberg ugentligt og kunne sagtens finde på at bruge platformen endnu mere, når hun har tid i kalenderen til flere aftaler. Hvilken interesse det skal bruges til, ved hun dog ikke endnu, men det mener hun også, er styrken på platformen. At man kan finde mange forskellige fællesskaber.

”Jeg synes, det er et rigtig godt koncept, fordi det er så bredt, og man kan finde det hele. Jeg er lidt af den holdning, at jeg synes, vi skal være mere åbne omkring de psykiske sygdomme.”

- Line

Og netop derfor mener Line også, at Boblberg er med til at bryde tabuet, og man her kan finde fællesskabet på en anden og mere åben måde end mange andre steder.

Blev du inspireret?

Opret dig og skab dine egne fælleskaber. Boblberg er et trygt og sikkert medie, hvor dine oplysninger er beskyttet.

Hvad venter du på? Gør som 607.641 andre, og opret dig gratis i dag.

Opret dig gratis her