Boblberg logo
Bliv spejderleder på Christianshavn

Bliv spejderleder på Christianshavn

Som spejderleder hos Mikkel Vibe Gruppe får du mulighed for at udvikle og inspirere børn og unge gennem friluftsliv og fællesskab – og samtidig styrke dine lederegenskaber.

Vi holder til i skønne grønne omgivelser med udsigt til Christianshavns Vold.

Som spejderleder får du ikke kun et spændende, udfordrende og alsidigt frivilligt arbejde med spejderne, men bliver også en del af et stærkt fællesskab blandt spejderlederne.

Aktiviteter

Du har i høj grad medbestemmelse i forhold til hvad der skal laves til de ugentlige spejdermøder. Ud over de gængse spejderfærdigheder som knob, bygge og tænde bål, madlavning i det fri, orientering med kort og kompas, morsing, håndtering af kniv og andet værktøj - er der egentlig ikke grænser for, hvilke aktiviteter man kan lave til spejdermøderne.

Vi har haft forløb om alt fra teater og kommunikation til forløb om stjernebilleder og solsystemet. Vi har bygget sæbekassebiler, slangebøsser, huler og arrangeret orienteringsløb. Vi har også spejdermøder, hvor vi bare tænder bål, laver snobrød eller popcorn og hygger os.

Det handler i bund og grund om kammeratskab, samvær, friluftsliv, udvikling og samarbejde - og at have det sjovt!

Hvor meget forventer I, at jeg engagerer mig?

Der er i høj grad selvbestemmelse i forhold til, hvor meget tid man lægger i det frivillige arbejde.

Vi ønsker både folk, der blot vil være en hjælpende hånd til de ugentlige spejdermøder og folk der ønsker at tage del og ansvar i aktiviteter og planlægning.

Der er mulighed for at deltage i 2-4 weekendture om året med overnatning samt den legendariske sommerlejr, der strækker sig over en uge i løbet af skolernes sommerferie, hvor flere tusind danske og udenlandske spejdere samles.

Desuden er der mulighed for at tage med på lederture, hvor vi planlægger aktiviteter for spejderne og hygger os med øl, brændeovn, musik, god mad (og nogle gange fest til langt ud på natten).

Mikkel Vibe Gruppe

Vi er en spejdergruppe med cirka 60 børn og 10 voksne, der hver onsdag i tidsrummet 18-21 huserer ved Syddyssen med udsigt til Christianshavns Vold. Spejderhytten er en gammel forsvarsbygning med bl.a. et stort værksted, et loftsrum, to lokaler til indendørs aktiviteter, hems og køkken. Vi råder desuden over en båd, der ligger ved Lynetten Havn på Refshaleøen.

Spejderne er delt op i mikro- (0.-1. Klasse), mini- (2.-3. Klasse), junior- (4.-5. Klasse) og tropspejdere (fra 6. Klasse) med cirka 10-15 spejdere i hver ”gren”.

Skal jeg være spejder for at være med?

Nej. Du behøver hverken at kunne binde pælestik eller være Trangia-ekspert. Men du skal have mod på at bruge og udvikle flere sider af dig selv. Du lærer at trøste, grine, inspirere og være et forbillede for spejderne. Og ikke mindst lærer du at lade spejderne gøre deres egne erfaringer – det er faktisk det, spejder handler om. Man er aldrig færdig med at udvikle sig som spejderleder, men det er sjovt fra første dag.

Kontakt os:

heeboell.anna@gmail.com

Tilmeld dig og kontakt foreningen

Blev du inspireret?

Opret dig og skab dine egne fælleskaber. Boblberg er et trygt og sikkert medie, hvor dine oplysninger er beskyttet.

Hvad venter du på? Gør som 599.868 andre, og opret dig gratis i dag.

Opret dig gratis her