Boblberg logo
Dialog om kunstig intelligens

Dialog om kunstig intelligens

Fonden Teknologirådet søger dialoggrupper og -værter i hele Danmark, som har lyst til at være med i en undersøgelse om kunstig intelligens, dens påvirkninger på samfundet og vores dagligdag. Der kræves ingen forudsætninger eller særlig viden for at deltage. I laver selv jeres egen gruppe.

DIALOGMØDER

Vi søger dialogværter og grupper, som kan samles 4-7 personer i eget nyetableret netværk til et møde, hvor en elektronisk undersøgelse om kunstig intelligens kan blive gennemført. De 4-7 personer kan være som kan være fra Boblberg, fra klubben, værtens egne naboer, venner, kolleger eller andet (gerne blandet). I holder mødet et selvvalgt sted, det kan være i et kulturhus, hjemme i køkkenet, eller på en anden arbejdsplads.

Det foregår ved at gruppen bruger 2,5 timer på i fællesskab at besvare en elektronisk undersøgelse, hvor man drøfter nogle små videoer og derefter individuelt svarer på en række spørgsmål. Man bliver guidet igennem det hele på skærmen, så det er let at gå til.

Vi forventer at dialogmøder samtidig bliver en god og samtidig hyggelig måde at lave undersøgelsen på. Og vi håber altså på, at du/I også har lyst til at være med.

OM UNDERSØGELSEN OG PROJEKTET

Store dele af vores privat- og arbejdsliv bliver påvirket af Kunstig Intelligens (AI) i fremtiden. I dag anbefaler computeralgoritmer hvilke produkter vi bør købe, hvilken musik vi skal lytte til og hvilke ruter, vi bør rejse efter. Kunstig Intelligens vil også i fremtiden forandre samfundet og livet, som vi kender det i dag. Mens den teknologiske udvikling tager fart, har der været en minimal demokratisk debat. Derfor giver vi nu ordet til borgere i 14 lande, som på dialogmøder rundt omkring i hjemmene tager debatten om Kunstig Intelligens, og hvor jeres grænser går. Alle svar vil blive brugt i EU-forskningsprojektet The Human Brain Project, som er verdens største hjerneforskningsprojekt.

HVORFOR SKAL DU MELDE DIG

• Du er lille smule nysgerrig på eller bekymret over samfundets udvikling (du skal ikke være ekspert eller vide en masse på forhånd)

• Du synes det er sjovt at afprøve og udbrede en ny inddragelsesmetode, EngageSuite, som kan indsamle svar og synspunkter fra venne-, familie-, nabo- eller interessegrupper.

• Via dialogmøder i 14 lande i Europa, får vi svar og data fra mere end 1.000 borgere. Svarene samles i en rapport til beslutningstagere og forskningsmiljøer i Danmark og i EU. Svarene indgår dermed i arbejdet for at sikre en ansvarlig samfundsudvikling.

SÅDAN GØR DU

Du kan enten selv melde dig som dialogvært og samle din egen gruppe venner.

Eller du kan skrive til Kathrine i Teknologirådet, så prøver vi at samle en gruppe i det område du bor.

Tilmeld dig og kontakt foreningen

Blev du inspireret?

Opret dig og skab dine egne fælleskaber. Boblberg er et trygt og sikkert medie, hvor dine oplysninger er beskyttet.

Hvad venter du på? Gør som 606.263 andre, og opret dig gratis i dag.

Opret dig gratis her