Boblberg logo
Horsens Roklub

Horsens Roklub

Motion – Socialt samvær – Naturoplevelser – de tre ting står Horsens Roklub for.

• Motion betyder roning i et tempo, hvor de fleste kan være med. Ben, arme og ryg styrkes. Men klubben tilbyder også ”sved på panden”-roning på Horsens Fjord og kaproningstræning, med endnu mere sved – på Bygholm Sø.

• Roning er en meget social aktivitet, fordi der normalt er mindst tre i en båd. Ved de to åbne roaftener hver uge sommerhalvåret igennem er der efter roningen kaffe og brød i klubhuset – for en tier.

Men der kan naturligvis ros på andre tidspunkter.

• Daglige ture ud på fjorden eller på søen byder på frit udsyn til smuk natur. Det gør langture – en halv dag, en hel dag, en halv nat, en weekend eller en uge – også.

Horsens Roklub har 125 medlemmer. De fleste er seniorroere – over 18 år. Desuden er der en ungdomsafdeling – fra 12 år, og en gruppe ældre roere arrangerer deres egne ture.

Roning på vandet er fra april til november. I vinterhalvåret kan man bruge ergometre (romaskiner) og vægte i klubhuset. Der tilbydes ergometerspinning til musik og også deltagelse i 8’er grand-prix. Der arrangeres vintergå-ture hver søndag klokken 10 og nogle fælles middage i forbindelse med den månedlige klubaften.

I det store klubhus på Langelinie (Lystbådehavnen) er der en bådhal med værksted, et stort og et mindre mødelokale, et køkken og omklædningsrum. Ved Bygholm Sø (nabo til Kystens Perle) er der et hus med både, omklædningsrum og toilet. Begge steder har roklubben pontonbroer, som bådene sættes i vandet fra.

Klubhuset ved fjorden rummer inriggerbåde af træ: to-årers, fire-årers og en kirkebåd med plads til 14 roere. Desuden har vi anskaffet en 2’er coastalbåd i 2014 og en 1’er coastalbåd i 2015.

Outriggerne – singlescullere, dobbelscullere og firere , en del af dem er af glasfiber – ligger i huset ved søen. Her ligger også Edon-bådene, som er singlescullere med ”støttehjul” for uøvede/usikre roere.

Nye roere tages normalt ind i maj måned. Efter en kort instruktion bliver ”kaninerne” frigivet med ro-ret. De kan senere opnå rettighed som kortturs- og langturs-styrmand og uddannes til at instruere.

Tilmeld dig og kontakt foreningen

Blev du inspireret?

Opret dig og skab dine egne fælleskaber. Boblberg er et trygt og sikkert medie, hvor dine oplysninger er beskyttet.

Hvad venter du på? Gør som 599.939 andre, og opret dig gratis i dag.

Opret dig gratis her