Boblberg logo
EDR, Esbjerg

EDR, Esbjerg

Eksperimenterende Danske Radioamatørers Esbjerg afdeling, med kaldesignalet OZ5ESB er en af Esbjergs ældste foreninger, grundlagt den 29. marts 1937, og er en selvstændig forening med tilknytning til landsforeningen Experimenterende Danske Radioamatører, som er en del af den verdensomspændende samarbejdsorganisation (IARU) International Amateur Radio Union.

Foreningen - EDR Esbjerg afdeling - har den klare målsætning, at samle interesserede til kurser, møder, foredrag og aktiviteter der kan fremme forståelsen, og kendskabet til vores hobby. Der spænder meget vidt, og byder på et utal af forskellige muligheder for kommunikation og tekniske udfordringer.

Det er ligeledes vort klare mål, at tilbyde landes allerbedste faciliteter, det bedste grej, og de mest interessante aktiviteter.

Vores omkring 90 aktive medlemmer er - mænd, kvinder - drenge og piger i alle aldersklasser, lige fra skoleelever til pensionister, og alle med forskellige former for erhvervserfaring. Og det understreger at det altså ikke kræver nogen specielle evner, forudsætninger eller uddannelse, for at blive radioamatør eller interessere sig for elektronik og kommunikation.

Vores medlemmer interessere sig for en meget bred vifte af forskellig områder bl.a. : elektronikbygning – mekanik – vejrkort –computerteknik – DX – antennekonstruktion – computerkommunikation – amatørradio satellitter – QSLkort / diplomer, og deltagelse i de store verdensomspændende Contest's (konkurrencer), for bare at nævne nogle eksempler.

Og du vil næsten altid kunne få hjælp, til lige netop det, du synes er interessant at arbejde med.

Vores ungdomsafdeling - Tech4Fun er en succes historie der klart viser at vores hobby med kommunikation og teknik har en lys fremtid hvis man er åben for alle de nye muligheder der stort set hele tiden "dukker op". De unge mennesker er i hvert fald meget interesseret i at deltage og tage udfordringen op med bl.a. loddekolbe og mikrofon.

Eksperimenterende Danske Radioamatører - Esbjerg afdeling kan tilbyde dig faciliteter, så som en af landets bedst udstyrede klub radiostationer – et næsten komplet værksted for mekanisk arbejde – udstyr for fremstilling af fotoprintplader – moderne måleplads med udstyr for test og reparation af elektronik – en omfattende "maskinpark" for aktiviteter væk fra de fast installationer, hyggelige mødelokaler, hvor du kan hente inspiration og få nye ideer i nogle af de mange udenlandske tidsskrifter vi abonnere på.

Vi kan også tilbyde mange interessante foredrag og arrangementer. Og flere gange hver år arrangere vi udflugter til udenlandske messer og stævner for radioamatører. Vi driver også flere relæstationer (repeatere), så der også er mulighed for folk med små antenner, at få kontakt med radioamatører i nærområdet (Sydvestjylland). Og vi arrangere selvfølgelig også kurser for folk der ønsker at få, eller forbedre deres certifikat – certifikat er et krav for at benytte vores sendere, men folk uden certifikat er også meget velkomne i vores forening.

I kraft af nytænkning og innovation på foreningsniveau har EDR Esbjerg afdelingen også internationalt et meget omfattende netværk - og sågar flere udenlandske medlemmer, der gerne rejser mange hundrede kilometer for at deltage i vores forskellige aktiviteter.

Tilmeld dig og kontakt foreningen

Blev du inspireret?

Opret dig og skab dine egne fælleskaber. Boblberg er et trygt og sikkert medie, hvor dine oplysninger er beskyttet.

Hvad venter du på? Gør som 599.290 andre, og opret dig gratis i dag.

Opret dig gratis her