Boblberg logo
Falcon Basket

Falcon Basket

Falcon er Danmarks største basketklub og vi får hele tiden nye fantastiske medlemmer. Vi har hold på alle niveauer i alle aldre.

Falcon blev stiftet på Frederiksberg den 30. oktober 1958 af en gruppe elever fra Falkonergårdens gymnasium sammen med idrætslæreren Axel Wiberg under navnet Falkonisten.

Falkonisten blev hurtigt populær og særligt var en af de oprindelige medlemmer Ernst Jensen ihærdig i sit arbejde med at rekruttere andre elever til klubben. På et tidspunkt var 1/5 del af alle elever på Falkonergården medlem af klubben. I 1962 lykkedes det for Falkonisten at rykke op i landets bedste række, det var også samme år man valgte at ændre klubbens navn. I avisernes sportssektion blev klubbens lange navn under resultatrubrikkerne forkortet til “Falkon.” Med inspiration fra USA ændredes stavemåden til Falcon. I forbindelse med oprykningen til den bedste række besluttede man sig for at investere i nye uniformer. Lars Bille tegnede uniformerne i skolen og blev manden bag Danmarks dengang flotteste uniformer. Med hjælp fra Lars’ søster der boede i USA blev uniformerne syet i guld med sorte bogstaver og tal.

Navnet Falcon viser dels tilknytningen til Frederiksberg Kommune, hvis byvåben har tre falke, og dels tilknytningen til Falkonergårdens Gymnasium.

Klubben hører hjemme i Bülowsvejhallen på Frederiksberg og fokuserer i dag på ungdoms- og breddebasket med hold for børn helt ned til 2-3 års alderen.

Med mere end 1.000 medlemmer (2017) er Falcon Danmarks pt. største basketballklub.

Tilmeld dig og kontakt foreningen

Blev du inspireret?

Opret dig og skab dine egne fælleskaber. Boblberg er et trygt og sikkert medie, hvor dine oplysninger er beskyttet.

Hvad venter du på? Gør som 604.259 andre, og opret dig gratis i dag.

Opret dig gratis her