Boblberg logo
Spejder i Københavns Sydhavn

Spejder i Københavns Sydhavn

Ny spejderglæde i Københavns Sydhavn

Af Marie Rahr Kruse Østerholt

Hvad er hemmeligheden i Sydhavnen?

Svaret er meget kort - synlighed og familiespejder. Vores godt 100 år gamle spejderidé fejler nemlig ingenting, den skal bare sælges på samtidens præmisser.

Mange vil gerne være spejdere, men det kan være svært at finde frem til det nærmeste spejdertilbud. Dels fordi der er mange områder i landet uden spejdergrupper, dels fordi den lokale spejdergrupper ikke er synlig i lokalområdet, så naboerne kender den ikke.

I Sydhavnen har familier siden begyndelsen af april haft mulighed for at komme til spejder hver anden lørdag kl. 10-12.

Aktiviteterne var for børn i alle aldre og deres forældre, og det har 25-30 familier benyttet sig af. Nogle har været der fast, mens andre kun har været forbi en enkelt gang. Siden opstarten har det været muligt at melde sig ind på gruppens hjemmeside eller ved at udfylde en blanket om lørdagen. Og det har resulteret i, at der allerede nu er et ulvehold med 18 børn og et familiespejderhold med ni familier.

Lørdagsaktiviteterne har været afholdt på den græsplæne, som mange af Sydhavnens familier passerer dagligt. På samme plet var ophængt et banner med besked om, at her kunne man gå til spejder. På den måde var det nye spejdertilbud både synligt, når der var aktiviteter i gang, og når der ikke var spejdere på græsplænen.

Spejder først, forening så

En ny spejdergruppe kan først blive til en forening, når der er afholdt en generalforsamling. Men for at kunne afholde en generalforsamling, skal der være nogen at invitere.

Planen for den nye spejdergruppe var derfor, at spejderproduktet først skulle vises frem, så naboerne fik mulighed for at prøve det af, og sidenhen ville de samme personer blive inviteret til generalforsamling.

Spejderne i Sydhavnen valgte at starte med udbud af aktiviteter for hele familien. Og det var der en god grund til, for der var nemlig i starten af april ikke nogen ledere tilknyttet gruppen. Så for overhovedet at kunne gennemføre aktiviteterne, var det en stor fordel, at hvert barn havde taget en eller flere forældre med.

Men en anden og ligeså stor fordel ved familiespejderkonceptet har været, at de fremmødte familier var nogle, hvor far og mor havde taget stilling til, at spejder var en god ide. Forældrene ville det faktisk så meget, at de selv tog med til spejder. Og det har spillet en stor rolle for den indstilling, som de er mødt op med, og det har med garanti været en afgørende faktor for spejdergruppens tilblivelse.

Tilmeld dig og kontakt foreningen

Blev du inspireret?

Opret dig og skab dine egne fælleskaber. Boblberg er et trygt og sikkert medie, hvor dine oplysninger er beskyttet.

Hvad venter du på? Gør som 600.596 andre, og opret dig gratis i dag.

Opret dig gratis her