Boblberg logo
Det Danske Spejderkorps - Absalon Division

Det Danske Spejderkorps - Absalon Division

Absalon Division er De Blå Spejdere i København og på Frederiksberg under Det Danske Spejderkorps.

Lidt mere præcist dækker divisionen hele Frederiksberg Kommune, alle bro-kvarterne, Brønshøj, Husum, Vanløse, Valby, Enghave og City. Eller postnumrene 1000 til 2720.

Absalon division blev grundlagt i 1991 efter store strukturændringer og divisionssammenlægninger over hele landet. Læs historien her.

Divisionsledelsen består af repræsentanter fra grupperne, der besidder følgende poster; divisionschefer, divisionskasserer og øvrige divisionsmedlemmer med ansvaret for de forskellige grene. Du kan se divisionsledelsen her.

Hvert år inden 1. maj, afholder divisionen rådsmøde, hvor hver gruppe kan stille med op til 5 personer. På divisionsrådsmødet vælges hvem de, de næste to år skal besidde de ovenstående poster.

Det er divisionsledelsen, der planlægger, afvikler og evaluerer grenarrangementer og divisionsturneringer for spejderne i divisionen. Dette sker med hjælp fra gruppernes ledere. Divisionsledelsen står også for ledertræning, afvikling af kurser og arrangementer for ledere og bestyrelsesmedlemmer. Endvidere afholdes en del sociale arrangementer, hvor ledere og seniorer mødes, eksempelvis Nytårskur.

Divisionen afvikler også tre store arrangementer, der er åben for alle spejdere i hele landet.

Det er Oak City Rally, der laves i samarbejde med Egemose Centret

Sølvøkseløbet.

Sværdkamp

Divisionen er gruppernes ”talerør” til Det Danske Spejderkorps og det danske samfund.

Godt nok kan alle deltage på det årlige Korpsrådsmøde i november (to repræsentanter fra hver gruppe og to repræsentanter fra divisionen), men gennem hele året kan der være opgaver, hvor grupperne har brug for hjælp. Det kan både være med spejderarbejdet og udvikling af gruppen, til problemer med økonomi, lokaler etc.

Det er divisionen der rådgiver og vejleder grupperne og sørger for at gruppen får den fornødne hjælp, hvad enten det er hos Det Danske Spejderkorps eller Frederiksberg og Københavns Kommune.

Divisionen har også ansvaret for at grupperne overholder Det danske Spejderkorps’ love. Dette sker ved den årlige gennemgang af indberetningen, samt gruppernes referat fra deres grupperådsmøde og årsregnskab.

Endvidere er det divisionens ansvar at sikre, at den selv samt alle grupperne, arbejder efter de værdier og visioner der er vedtaget i Det Danske Spejderkorps og at spejderarbejdet overordnet planlægges og udføres i henhold til dette.

Du kan få fat på divisionscheferne ved at skrive til dcabsalondivision.dk og hele divisionsledelsen på dlabsalondivision.dk

Tilmeld dig og kontakt foreningen

Blev du inspireret?

Opret dig og skab dine egne fælleskaber. Boblberg er et trygt og sikkert medie, hvor dine oplysninger er beskyttet.

Hvad venter du på? Gør som 611.626 andre, og opret dig gratis i dag.

Opret dig gratis her