Boblberg logo
Psykiatri Fonden

Psykiatri Fonden

Psykiatrifonden er en privat, sygdomsbekæmpende organisation. Vi kæmper for, at alle mennesker med psykisk sygdom og de, som er i risiko for at få det, mødes med forståelse og får den hjælp og rådgivning, de har brug for. I tide.

Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary, protektor for Psykiatrifonden

"Det er vigtigt, at vi som samfund ikke ser psykisk sygdom som noget man er, men - lige som andre sygdomme - noget man har. Psykiatrifondens indsats for et godt liv til mennesker med psykisk sygdom og deres pårørende er bemærkelsesværdig."

Sammen kan vi gøre en forskel

Alt for mange børn, unge og voksne har en psykisk sygdom eller er i risiko for at få det. Men alt for få får den hjælp, de har brug for. I vores rådgivning taler vi hver dag med mennesker, som har det svært, og med deres pårørende. Gennem personlige udviklingssamtaler hjælper vores socialrådgivere og psykologer mennesker med psykisk sygdom til at blive en del af et arbejdsfælleskab. Og vi lytter og taler med børnene i vores samtalegrupper for børn med forældre, der har en psykisk sygdom. Samtidig driver vi et kompetencecenter, der undersøger og formidler viden om bedst mulig hjælp til børn i familier med psykisk sygdom. Det giver os en unik indsigt i tanker og problemer for mennesker med psykisk sygdom, som vi bruger i vores arbejde.

Sådan bekæmper vi psykisk sygdom

Vi tror på, at viden og indsigt er grundlaget for aftabuisering af psykisk sygdom og dermed forudsætningen for, at den enkelte bliver en del af et fællesskab i det omfang, de kan og vil. Viden er vejen til større forståelse og bedre vilkår for dem, som oplever psykisk sygdom tæt på. Og viden er grundlaget for at styrke fagfolk og politikere, så de kan forebygge og gribe ind – ikke mindst, når det gælder børn og unge med risiko for at udvikle psykisk sygdom. Vi bekæmper psykisk sygdom med oplysning, rådgivning, undervisning, udviklingsforløb og politisk arbejde.

Sammen med støtter og samarbejdspartnere går vi forrest for at bekæmpe psykisk sygdom.

Tilmeld dig og kontakt foreningen

Blev du inspireret?

Opret dig og skab dine egne fælleskaber. Boblberg er et trygt og sikkert medie, hvor dine oplysninger er beskyttet.

Hvad venter du på? Gør som 600.613 andre, og opret dig gratis i dag.

Opret dig gratis her