Boblberg logo
Karateklubben Kyokushinkai

Karateklubben Kyokushinkai

Hvad er karate?

Karate er japansk og betyder "tom hånd", dvs. kunsten at kunne forsvare sig selv uden våben. Karate er en ideel måde at optræne krop og sind på. Som i mange andre sportsgrene, benyttes kroppen optimalt. Træningen tilrettelægges således, at overbelastning og skader undgås. Karate styrker evnen til koncentration og koordination. Karate opbygger selvtillid og giver en god kondition.

Allerede fra de første lektioner indøves metoder, hvormed man får et solidt grundlag for at kunne klare sig ud af en endog meget håbløs situation. Visheden herom giver en mere selvsikker fremfærd, hvilket af mange psykologer anses for at være tilstrækkeligt til at afholde en voldsmand fra at skride til handling. I karatetræningen lærer man at respektere andre mennesker. Den sande karate ka (ka = udøver) bruger kun sin viden til selvforsvar, aldrig til angreb.

Kvinder og karate

Karate er en optimal måde at lære selvforsvar på. Mange kvinder har haft stor glæde af "at kunne rette ryggen" når de går på gaden. Karate indeholder tilmed stiløvelser (kata), som mange kvinder finder specielt interessante.

Hvem kan træne karate?

Alle, som har lyst til at få lidt sved på panden og komme i god form, kan træne karate. Alderen betyder ingenting i denne sammenhæng. Vi har både børne- og voksenhold, hvor børnene dog skal gå i 1. klasse når de starter.

Er det ikke hårdt?

Jo, det kan til tider være endog meget hårdt at træne karate. Der er dog ingen der bliver "knækket", idet træningen er individuel og man derfor kan træne med i sit eget tempo. Instruktørerne sætter en stor ære i at undervise på en god og fornøjelig måde. Der er disciplin i træningslokalet, hvilket kun skal tolkes som gensidig venlighed og respekt instruktøren og holdet imellem.

Den sociale side

Kammeratskabet trives glimrende på de respektive hold, da mange øvelser bl.a. udøves sammen under træningen i en hyggelig atmosfære. karateklubben deltager jævnligt i stævner og træningssamlinger i Danmark og i udlandet, ligesom klubben også selv arrangerer stævner.

Karateklubben Kyokushinkai København har desuden en tradition for at holde forskellige arrangementer af social karakter i sæsonens løb, hvor klubbens medlemmer har mulighed for at have det rart sammen.

Tilmeld dig og kontakt foreningen

Blev du inspireret?

Opret dig og skab dine egne fælleskaber. Boblberg er et trygt og sikkert medie, hvor dine oplysninger er beskyttet.

Hvad venter du på? Gør som 612.474 andre, og opret dig gratis i dag.

Opret dig gratis her