Boblberg logo
B 1978 Fodbold

B 1978 Fodbold

HISTORIEN BAG FODBOLDFORRETNINGEN

Hvidovre Fodbold A/S blev stiftet den 19. november 1991 med det formål at drive den del af Hvidovre Idrætsforenings virksomhed der vedrører elitefodbold.

Efter en længere diskussion om fordele og ulemper ved stiftelse af et ApS eller et A/S, valgte man til sidst et A/S. En lang række Hvidovre borgere tegnede sig for aktiekapitalen på dengang 370.000 kr.

Hvidovre Fodbold A/S varetog driften af 1. senior, 2. senior samt talentholdene 1. ynglinge og 1. junior.

Den 28. december 1999 blev aktierne i Hvidovre Fodbold A/S solgt til Peter Schmeichel, der som eneaktionær skulle føre Hvidovre tilbage på den danske fodboldscene.

Resultaterne udeblev desværre, og Peter Schmeichel valgte i 2002 at stoppe sit engagement i Hvidovre, og overdrog aktierne og dermed selskabet Hvidovre Fodbold A/S til Hvidovre Idrætsforening. Et selskab, der var uden gæld, men også uden aktiver.

En bestyrelse, bestående af trofaste HIF'ere, blev nedsat og en handlingsplan for fodboldforretningens beståen blev udarbejdet. Økonomien skulle stabiliseres, også selv om det blev på bekostning af de sportslige resultater.

Den 17.01.2005 blev Hvidovre Holding A/S stiftet. Igen var det en lang række Hvidovre borgere og HIF'ere der tegnede aktierne bag selskabet. Hvidovre Holding A/S overtog aktiekapitalen i Hvidovre Fodbold A/S, og samtidig stiftedes endnu et selskab Solar Plexus A/S, en kursusvirksomhed rettet mod erhvervslivet, ejet 100% af Hvidovre Holding A/S.

Tilmeld dig og kontakt foreningen

Blev du inspireret?

Opret dig og skab dine egne fælleskaber. Boblberg er et trygt og sikkert medie, hvor dine oplysninger er beskyttet.

Hvad venter du på? Gør som 610.966 andre, og opret dig gratis i dag.

Opret dig gratis her