Boblberg logo
Han Herred Havbåde

Han Herred Havbåde

Bliv en aktiv del af kystkulturen langs Jammerbugten!

Om Han Herred Havbåde

Foreningen Han Herred Havbåde blev oprettet i 2007. Den er åben for alle interesserede.

Der arbejdes med restaurering af gamle, egnstypiske havbåde, der til sammen repræsenterer 1900-tallets bådebygning til brug på de nordvestjyske kystlandingspladser.

Der bygges nye havbåde til fiskerne i Thorupstrand, ligesom de gamle repareres.

Der er oprettet et bådelag for hver af følgende fem gamle både, som initiativgruppen har reddet fra ophugning med opbakning fra private, Skibsbevaringsfonden og Nordvestjysk Fjordkulturcenter: Elbo, Jammerbugt, Nordvest, Skarreklit og Anna. De er alle renoveret/nybyggede og kan – bortset fra Skarreklit – ses i Slettestrand, hvor de bliver brugt flittigt af foreningens medlemmer. Skarreklit er hjemmehørende i Lildstrand.

I 2010 blev bådebyggeriet i Slettestrand taget i brug. Indtil da blev den nedlagte redningsstation anvendt til bådebyggeri. Her er de gamle både restaureret, så de kan komme på havet igen (til fritids- og lystfiskeri, tursejlads, dykning, undervisning mv.).

Bådebyggeriet yder erhvervsmæssig servicering af fiskerne i Thorupstrand og andre kystlandingspladser (reparation og nybyggeri af havbåde)

Der er ansat professionelle bådebyggere og tilknyttet bådebyggerlærlinge.

Bådebyggerne står for uddannelse af lærlinge i bådebyggerfaget.

Historie- og kulturformidling i form af fx udstillinger, kurser, aktiviteter, skrifter i det nybyggede havbådehus, hvor der er ansat en etnolog.

Tilmeld dig og kontakt foreningen

Blev du inspireret?

Opret dig og skab dine egne fælleskaber. Boblberg er et trygt og sikkert medie, hvor dine oplysninger er beskyttet.

Hvad venter du på? Gør som 600.607 andre, og opret dig gratis i dag.

Opret dig gratis her