Boblberg logo
Brovst Speedway Club

Brovst Speedway Club

Brovst Speedway Club er en af Danmarks yngste speedway klubber af navn, men rødderne går helt tilbage til 1954, hvor det hele startede i Øster Svenstrup ca. 4 km. fra Brovst. Det hele startede som motorcross, men da banen blev nedlagt i Øster Svenstrup, blev den videreført som cross-bane i Fjerritslev og samtidig med, åbnede man i 1973 en speedway bane i Mou Kær, dengang under navnet Hanherred Motor Klub, som var sammen med Cross klubben i Fjerritslev. I 1991 enedes man om, på generalforsamlingen, at dele klubberne så cross klubben beholdt navnet HaMK og speedway klubben blev døbt Brovst Speedway Club. Når man siger Brovst Speedway Club forbinder man det helt automatisk med Hans Nielsen.

Hans Nielsen var da også med, da det hele startede i 1973 på en jordbane, hvor man kørte med små hjemmebyggede 50cc maskiner, med 5 til 10HK tuningssæt monteret. Men ret hurtig ændredes det sig til, at man kunne købe færdige stel med de berømte 12,5HK Kreidler og Yamaha motorer i, og da disse motorer og stel kom, kom der rigtig gang i speedwayen i Brovst, som senere blev fulgt godt op med mange flotte DM medaljer til klubben. Også på 500cc har Brovst altid været med helt fremme. Her har klubben vundet utrolig mange DM medaljer gennem tiderne. Det første kom i hus i 1976, allerede anden sæson, holdet deltog i turneringen, hvor det blev til et suverænt mesterskab med max point i 3. div og dermed oprykning til 2. div.

Brovst Speedway Center er også Team Danmark center, som bliver brugt flittigt hvert forår af ungdomslandsholdet, under kyndige ledelse af Erik Gundersen. Et samarbejde som hvert år bliver afviklet til alles tilfredshed, især kørernes, idet Brovst banen er en af de bedste baner, som kan køres på så tidligt på året.

Siden har holdene fra Brovst opnået mange flotte placeringer. Kronen på værket kom i 1991 da Brovst for første gang vandt Superligaen og dermed var danske mestre, siden er det blevet til endnu to DM titler i 1998 & 2000 ind imellem i 1999 blev det til Sølvmedaljer og i 2001 måtte Brovst “nøjes” med Bronze medaljer. I en del år efter klubbens 1. DM titel i 1991, blev ungdomsarbejdet forsømt i klubben og det resulterede i at BSC i midten af 90erne ingen ungdom havde. i 1995 startede man med Micro Speedway, hvilket har båret frugt og nu 7 år efter har en stor 80cc afdeling og allerede har de første 500 cc kører af egen avl, hvoraf den ene startede på Micro og flere kommer stadig til.

Tilmeld dig og kontakt foreningen

Blev du inspireret?

Opret dig og skab dine egne fælleskaber. Boblberg er et trygt og sikkert medie, hvor dine oplysninger er beskyttet.

Hvad venter du på? Gør som 599.961 andre, og opret dig gratis i dag.

Opret dig gratis her