Boblberg logo
Fredericia Türk Gücü fodboldafd.

Fredericia Türk Gücü fodboldafd.

Torsdag d. 3. januar 1991 var en historisk dag for fredericiansk fodbold. På to velbesøgte ekstraordinære generalforsamlinger i henholdsvis Fredericia forenede Fodboldklubber og Fredericia KFUM bakkede medlemmerne massivt op omkring det samarbejde, de to klubbers bestyrelser forinden havde aftalt. Med virkning fra 1. januar 1991 var FC Fredericia en realitet.

Den nye klub udgjorde en overbygning, der havde overtaget byens højest rangerende hold i Danmarksserien og serie 1. Moderklubberne Fredericia KFUM og Fredericia fF fortsatte øvrige aktiviteter i KFUM-parken og Madsby Enge. Ideen var at sikre moderklubberne mulighed for at gøre sig gældende på eliteplan i dansk fodbold.

Fredericia KFUM og Fredericia fF havde indset, at både de menneskelige, praktiske og økonomiske ressourcer, også på fodbold-området, var knappe. Kun sammen havde de to klubber mulighed for at gøre sig gældende. Et enestående og positivt samarbejde mellem de to gamle rivaler skabte på rekordtid FC Fredericia. Opbakningen fra sponsorerne og Fredericia Kommune var tydelig og utvetydig.

Fredericia KFUM står i dag alene som moderklub for FC Fredericia, da Fredericia fF i 2002 valgte at trække sig fra det direkte samarbejde.

FC Fredericia spiller til dagligt på Monjasa Park. Monjasa Park har plads til 4.000 tilskuere, herunder 1.180 siddende gæster.

Tilmeld dig og kontakt foreningen

Blev du inspireret?

Opret dig og skab dine egne fælleskaber. Boblberg er et trygt og sikkert medie, hvor dine oplysninger er beskyttet.

Hvad venter du på? Gør som 600.597 andre, og opret dig gratis i dag.

Opret dig gratis her