Boblberg logo
Fredericia Pistolklub

Fredericia Pistolklub

Østjydsk Pistolklub er en ”relativ” gammel forening, der blev dannet tilbage i 1980, som et udspring af Bredsten Pistolklubben Østjyderne, under navnet Pistolklubben Østjydernes Fredericia afdeling.

I 1984 havde den daværende bestyrelse ”bevist” over for sig selv, at en skytteforening i Fredericia området der kun skyder med pistoler og revolver var levedygtige, hvorfor man brød med Østjyderne, og dannede den nuværende forening ”Østjydsk Pistolklub”.

Klubben har ført en lidt anonym tilværelse de senere år. Ikke af ond vilje, men det sociale samvær, som sættes meget højt i klubben, hvor snakken meget ofte går lystigt hen over adskillige kopper kaffe eller en enkelt sodavand/øl, har lidt under pladsmangel. Derfor har klubben, som pt. består af ca. 40 aktive medlemmer i alderen 18 – 60 år, ikke annonceret ret meget for sig selv.

Som nævnt tidligere skyder vi ”kun” pistol og revolver i ØPK. Der skydes indendørs i Elbo-Hallen, i vinterhalvåret med cal 22, og i sommerhalvåret på udendørsbanerne i Vingsted.

Der skydes i alle kalibrer fra 5,6 mm ”salon” over 9 mm pistol og op til .38/357 revolver. Da der er forskellige regler for anvendelse af ammunitionstyper, har vi også en del medlemmer som selv, laver den ammunition der anvendes, da den ofte er billigere end fabriksfremstillet ”krudt”, men også er en ganske sjov hobby.

Skydningen i ØPK kan variere lige fra alm. ”hygge-skydning” til seriøst konkurrence. Det er fuldstændig op til den enkelte skytte, hvilket plan han/hun ønsker at bringe det op på. Tros klubbens beskedne størrelse, har den nogle meget kompetente og ”up-to-date” instruktører.

Skulle din interesse være blevet vakt, for måske at blive medlem gør du følgende:

Du sender en mail til formanden. PT optager vi ganske få medlemmer om året, grundet vore begrænsninger i skydebaner. Har vi en ”plads” til dig, laver formanden en aftale med dig, om hvornår du kan kigge op i Elbo-hallens skydebaner.

De første par gange koster dig ikke noget ud over prisen på den ammunition du bruger. Det vil typisk være ca. 30,- kr (+ 15 til skiver/kaffe)..

Du behøver ikke at købe en pistol. ØPK har våben du kan låne. Du kan alligevel først ansøge om en købstilladelse til pistol/revolver efter 2 års aktivt medlemskab af en skytteforening.

Når du så har prøvet at skyde med pistol/revolver nogle gange og stadig mener det er noget for dig, beder du banekommandøren om en indmeldelsesblanket, som du så kan udfylde og aflevere.

Kontingentet er pt. 300, Kr pr. år for voksne.

Vi har et særligt familiemedlemskab der dækker "far, mor og alle børn under 18 år" 450 kr. pr år. ( pr. år ER for et HELT år, og ikke en sæson)

Grundet våbensikkerhed ser vi helst, at du er fyldt 18 år, men hvis du skyder sammen med din mor eller far, må du gerne være yngre.

Tilmeld dig og kontakt foreningen

Blev du inspireret?

Opret dig og skab dine egne fælleskaber. Boblberg er et trygt og sikkert medie, hvor dine oplysninger er beskyttet.

Hvad venter du på? Gør som 599.868 andre, og opret dig gratis i dag.

Opret dig gratis her