Boblberg logo
Foreningen Fælledhestene

Foreningen Fælledhestene

Foreningen blev formelt stiftet den 23. marts 2014, men har i praksis eksisteret længere. "Hestene på fælleden" har været på stedet i årtier – og har haft én ejer, men en masse tilknyttede parter, der har stået for den daglige pasning af hestene.

I sommeren 2014 købte den nystiftede forenings medlemmer hver især deres tidligere partheste – og hestene fik lov at blive på løsdrifts-folden i den helt unikke natur på fælleden. Det har givet os mulighed for, som hesteejere og nyetableret forening, at foresøge at forbedre forholdende for hestene- men også at gøre opmærksom på vores måde at holde hest på – en naturlig måde- hvor hestene får lov at være heste . Hestene går ude året rundt, lever af hvad der findes på folden ( de får ekstra tilskud om vinteren) – og er barfodsheste. De beskæres af den anerkendte engelske barfodstrimmer Ian Whatley. Hestene bruges til naturpleje – de græsser området af, og deres tilstedeværelse har medført flere vilde fugle og andre dyr på området.

Det er hensigten at foreningen fremadrettet i samarbejde med Skov og Naturstyrelsen, og den kommende Naturpark Amager vil medvirke til at formidle og fortælle om hestene, måden at holde hest på og i det hele taget bidrage til at interesserede og besøgene på fælleden bliver klogere på naturen. Vi er totalt non-profit og vi er drevet af frivillige krafter. Hvis man ønsker at støtte foreningen, kan man blive støttemedlem.

Pengene går ubeskåret til drift af stedet og afholdelse af arrangementer for støttemedlemmerne.

Tilmeld dig og kontakt foreningen

Blev du inspireret?

Opret dig og skab dine egne fælleskaber. Boblberg er et trygt og sikkert medie, hvor dine oplysninger er beskyttet.

Hvad venter du på? Gør som 599.695 andre, og opret dig gratis i dag.

Opret dig gratis her