Boblberg logo
Bliv frivillig træner for syge børnHelteakademiet

Bliv frivillig træner for syge børn

Kan du lave sjove boldaktiviteter og skabe sammenhold for børn, der ikke lever et helt normalt liv? Vil du være med til at give alvorligt og kronisk syge børn sved på panden, et fællesskab og et frirum fra hospitalsindlæggelser. Har du lyst til at engagere dig og få erfaring med opstart af et helt nyt projekt? Så er det dig, vi mangler som frivillig i Helteakademiet!

Hvert sjette barn er syg!

Hvert sjette barn i Danmark har en kronisk eller langvarig sygdom, hvor medicin og hospitalsindlæggelser er en del af deres opvækst. For disse børn kan det være svært at opretholde tætte relationer til skolekamme-raterne, passe en fritidsinteresse og få rørt sig. De frivillige træner hos Helteakademiet sørger for at disse børns tid hjemme byder på røde kinder, sved på panden og sociale fællesskaber!

Hvad laver frivillige i Helteakademiet?

Helteakademiet er et nyt gratis tilbud til alvorligt og kronisk syge børn mellem 6 og 14 år, om at mødes til boldtræning én gang i ugen. Som frivillig bliver du en del af en gruppe frivillige trænere, der laver sjove akti-viteter, som er tilpasset det enkelte barns fysiske formåen. Sammen faciliterer I aktiv leg og boldspil, som skaber relationer mellem børnene, og som giver dem styrket selvværd og selvtillid!

For at blive frivillig skal du være mellem 20 og 35 år. Du behøver ikke være fodboldfanatiker, boldtalent eller have specifik viden om syge børn, men skal blot kunne lide at være sammen med og lave boldaktivite-ter for børn. Det vil være en fordel, hvis du har eller er i gang med en uddannelse som læge, sygeplejeske, lærer, pædagog, fysioterapeut, ergoterapeut eller lignende, men det er ikke et krav. Træningen vil foregå fast en eftermiddag om ugen i to timer.

Som frivillig i Helteakademiet får du:

1. Muligheden for at give kronisk og alvorligt syge børn et frirum, hvor sygdom stilles i bagrunden

2. Ny viden om målgruppen samt kursus i førstehjælp

3. Nye kompetencer at skrive på dit CV – bl.a. pædagogik og tværfagligt samarbejde

4. Mulighed for at være med fra start og udvikle på projektet

5. Et netværk af seje frivillige med forskellige baggrunde indenfor idræt, lægevidenskab og anatomi

Til gengæld forventer vi, at du:

- Er en ansvarlig, pålidelig og engageret teamplayer, der ikke lader sig slå ud af bump på vejen!

- Møder børn i øjenhøjde

- Kan deltage i træningen minimum 2 gange i måneden

- Kan binde dig til projektet i minimum et halvt år

Udover vores åbne hold hos Lyngby Boldklub, AaB, Odense Boldklub og Agf så har vi også flere lukkede hold i samarbejde med forskellige døgninstitutioner i Herning, Aalborg, Aarhus, Vejle, Odense og Viborg. Her mangler vi også altid ekstra hænder.

Er du interesseret?

Så send os en ansøgning, hvor du beskriver dig selv, dine kompetencer samt uddannelsesmæssige baggrund. Vi fortæller altid gerne mere om projektet, hvis du har brug for at vide mere! Læs mere på www.helteakademiet.com

Vi glæder os til at høre fra dig!

Helteakademiet er et initiativ, startet af Børneulykkesfonden i samarbejde med en række af lan-dets superliga-klubber, som gratis stiller deres faciliteter til rådighed for, at også børn med alvor-lige og kroniske sygdommen kan opleve glæden ved fodbold, bevægelse og kammeratskab. Helte-akademiets spillere kan derfor træne lige der, hvor deres store idoler også træner – og det kan få smilet frem.

Tilmeld dig og skriv til Helteakademiet

Blev du inspireret?

Opret dig og skab dine egne fælleskaber. Boblberg er et trygt og sikkert medie, hvor dine oplysninger er beskyttet.

Hvad venter du på? Gør som 599.813 andre, og opret dig gratis i dag.

Opret dig gratis her