Boblberg logo
Frivillig søges til Café ThorSofie

Frivillig søges til Café Thor

Gør en forskel for beboere i E-huset

Har du lyst til at hjælpe med at gøre hverdagen bedre for beboere i E-huset? Er du nærværende og interesseret i at give, dele og modtage livshistorier fra et andet menneske? Beboerne føler sig ofte ensomme og står i en udsat livssituation med et begrænset socialt netværk, og har derfor brug for at møde et menneske som dig!

Vi har lige startet en frivillig facilliteret klub i E-huset med fokus på at skabe fællesskab og glæde for beboerne. Klubben vil danne en fælles ramme om fællesspisning, spil og gode snakke.

Den foregår hver torsdag fra kl. 17.00-19.00 i fine lokaler i E-huset på Thorsgade på Nørrebro. Sammen med en gruppe dedikerede frivillige vil du skabe rammen for samvær, nærvær og hygge. Du skal kunne være med til at skabe rammen og stabiliteten for klubben og dermed forpligte dig til at komme minimum hver anden uge.

HVEM ER BEBOERNE I E-HUSET?

Beboerne bor i små lejligheder i E-huset på Nørrebro. De fleste er i aldersgruppen 60-70 år, og har et aktivt forbrug af alkohol. Dette gør, at det kan være lidt anderledes at være sammen med denne målgruppe. Fælles for beboerne er at ensomheden er stor, og de savner selskab. De kan have svært ved at indgå i sociale fællesskaber, og har måske en anden adfærd end de fleste. Det kan medføre, at de kan have svært ved at danne eller opretholde relationer til andre mennesker, og derfor kræver det noget ekstra af dig. Til gengæld kan dit og de andre frivilliges besøg være ugens højdepunkt.

HVAD ER E-HUSET?

E-huset er et botilbud for borgere med et aktivt alkoholforbrug. Huset tilbyder pleje og behandling til alle de fysiske, psykiske og sociale lidelser beboerne kæmper med. E-huset arbejder på at sikre et værdigt liv for beboerne, blandt andet ved at opretholde og udvikle fysiske, psykiske og sociale færdigheder. Personalet støtter eksempelvis beboerne i at administrere økonomi, udlevere medicin, kontakte læge og hospital mm. E-huset giver tryghed, gennemskuelig og medmenneskelig kontakt til beboerne.

HVEM ER DU?

Du brænder for at hjælpe udsatte og ensomme borgere, som har et alkoholforbrug, til at få en bedre hverdag.

Du har personligt tid og overskud til at være noget for andre mennesker som har det svært

Du er god til at lytte, og du møder beboerne i øjenhøjde.

Du skal være minimum 25 år.

Kan forpligte dig til at deltage minimum hver anden torsdag i klubben.

Som Frivillig får du meget igen

Glæden ved at gøre en forskel for mennesker, som har brug for dig.

Nye venskaber og spændende nye oplevelser og fortællinger.

Du får et Indblik i Røde Kors.

Styrker dine samarbejdsevner.

Du bliver en del af et fællesskab med andre frivillige, som brænder for at hjælpe udsatte borgere ligesom dig.

Du får Introkursus, efteruddannelse, kontinuerlig sparring samt løbende supervision ved psykolog eller psykoterapeut.

Vil du bidrage til at bringe smilet frem hos et menneske, som du ellers ikke ville møde i din hverdag? Eller vil du vide mere om projektet, så er du velkommen til at kontakte os på: rkh.sind.thor@rodekors.dk

De bedste hilsner

Røde Kors Hovedstaden

Tilmeld dig og skriv til Sofie

Blev du inspireret?

Opret dig og skab dine egne fælleskaber. Boblberg er et trygt og sikkert medie, hvor dine oplysninger er beskyttet.

Hvad venter du på? Gør som 603.782 andre, og opret dig gratis i dag.

Opret dig gratis her