Boblberg logo
Frivillig for unge med hjerneskade Lene

Frivillig for unge med hjerneskade

Hjerneskadekoordinatorerne søger en eller to engagerede frivillige mellem 21 og 40 år til aktiviteter og samvær med unge i ungegruppen på hjerneskadeområdet.

Ungegruppen er på nuværende tidspunkt drevet af to hjerneskadekoordinatorer i Sønderborg Kommune. Gruppen er for unge med følger efter erhvervet hjerneskade i aldersgruppen 18-start 30érne. Gruppen fungerer som et samlingssted, hvor de unge kan mødes med andre med lignende udfordringer og få hyggelige oplevelser. Gruppen mødes som regel hver anden tirsdag i 1½-2 timer forskellige steder i Sønderborg.

Opgaven som frivillig

Som frivillig i ungegruppen skal du i samarbejde med hjerneskadekoordinatorerne være med til at skabe rammerne for hyggeligt og afslappet samvær, samt indgå i planlægningen og gennemførelsen af forskellige aktiviteter som fx spilleeftermiddage, kreative værksted, konkurrencer eller anden underholdning. Du skal være god til samvær med unge mellem 18 og 30 år, udvise empati og forståelse for deres situation.

Vi forventer, at du:

• Har lyst og overskud til at engagere dig i de unge

• Har forståelse og empati for de unges situation

• Er mellem 21 og 40 år

• Kan afsætte 2-3 timer to dage om måneden (eftermiddag eller aften), samt deltage i et halvårligt møde med hjerneskadekoordinatorerne

• Har lyst til at være en del af Ungegruppen i min. 1 år

Hvad kan du forvente?

• Du bliver grundigt forberedt på at indgå som frivillig i ungegruppen af hjerneskadekoordinatorerne

• Du får indflydelse og medansvar og kan være med til at sætte dit præg på ungegruppens fremtid herunder aktiviteter og mødetidspunkt.

• Du kan være med til at gøre en forskel for unge, der har brug for at være sammen med ligestillede.

Om gruppen:

Gruppen består af 8-10 unge. Medlemmerne i gruppen transporterer sig selv til gruppens aktiviteter og er selvhjulpne med basale praktiske opgaver i hverdagen. Nogen bor alene og andre bor hos deres forældre. De fleste er gående mens enkelte bruger rollator eller kørestol. Som følge af deres hjerneskade har de forskellige udfordringer med f.eks. koncentration, hukommelse eller træthed, men de er alle i stand til at kommunikere og indgå i det sociale fællesskab i ungegruppen. De fleste i gruppen er i arbejde, praktik eller under uddannelse, og møderne skal derfor holdes om eftermiddagen eller aftenen.

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte:

Hjerneskadekoordinatorerne Randi Fuglsang eller Lene Christensen

Send en ansøgning

Er din interesse fanget, så send en motiveret ansøgning med din e-mail og telefonnummer til en af ovenstående mailadresser.

Tilmeld dig og skriv til Lene

Blev du inspireret?

Opret dig og skab dine egne fælleskaber. Boblberg er et trygt og sikkert medie, hvor dine oplysninger er beskyttet.

Hvad venter du på? Gør som 613.257 andre, og opret dig gratis i dag.

Opret dig gratis her