Boblberg logo
Anne Mia – Er blevet en fast tradition for hende og familien at åbne deres hjem for andre juleaften

Anne Mia – Er blevet en fast tradition for hende og familien at åbne deres hjem for andre juleaften

For Anne Mia og hendes familie er julen bedst, når den nydes med en masse søde mennesker. Om det er nogle, man kender på forhånd, eller helt ’fremmede’ mennesker er underordnet for dem, fordi julen er hjerternes fest og skal bringe folk sammen.

Anne Mia bor sammen med sin mand og deres datter Bjørk. Hvert andet år har de hele familien på besøg juleaften og har huset fyldt med gæster. Men det betyder også, at huset kan virke tomt hvert andet år, hvor de ikke er sammen med familien. Derfor tænkte Anne Mia, at det var oplagt at udnytte pladsen og samtidig møde nye mennesker, da hun opdagede Julevenner.dk. Her oprettede familien sig som juleværter med det formål om at åbne deres hjem for andre juleaften. Det var særligt vigtigt for Anne Mia at invitere personer, som ikke havde nogen at holde jul sammen med.

”Julens budskab er at åbne op for andre og lægge hus til mennesker, der ikke selv har muligheden.” - Anne Mia

Anne Mia og familien har fået spændende oplevelser og nye juleminder gennem Julevenner. Forrige jul var et af de år, hvor familien åbnede deres hjem, og dette år blev deres julegæster en enlig mor, Hiba fra Palæstina, og hendes søn Youssef på tre år. Hiba er som barn flygtet fra Palæstina og har ikke fejret meget jul førhen, hvorfor de var meget åbne overfor traditionerne hjemme hos Anne Mia og hendes familie. Udover at invitere Hiba og Youssef havde Anne Mia og familien også inviteret deres enlige nabo til juleaften.

Det var vigtigt for Anne Mia, at julen også skulle være sjov for hendes datter på seks år, og i den forbindelse havde hun skrevet ud på Julevenner, at børn var meget velkomne. Derfor var det helt perfekt, at Yousef på tre år var med, og der gik ikke mange minutter, før de to børn hoppede ind og legede sammen.

”Det klikkede bare fra start - også mellem børnene.”

- Anne Mia Steno

Alle ankom til juleaften kl. 14.00, så de kunne begynde med lidt sjov til børnene. Den stod på dans om juletræet, hvorefter børnene pakkede gaver op, og som et supplement havde Hiba en god idé til en pakkeleg, som blev deres måde at skyde julen i gang.

Selvom julen til tider kan være rimelig tilrettelagt og forudbestemt, er det også en mulighed for at dele ud af traditioner og få nye ideer implementeret. Det var alle i selskabet åbne overfor, og Anne Mia synes faktisk, at det var fedt og befriende at blive forstyrret i sine egne vante rammer og traditioner.

Som et sjovt indslag, der i høj grad gjorde stemningen dejligt afslappende, var naboen, der var i humør til at underholde børnene, og besluttede at klæde sig ud i forskellige kostumer og underholde børnene i løbet af aftenen. De var helt vilde med det, og det var et super fint indslag til den glade og sjove julestemning.

Imens børnene legede, kunne de voksne sidde og snakke sammen. Hiba fortalte om deres liv på flugt, og det endte med at blive en åben og rørende snak om hendes historie. De to familier har skrevet sammen efterfølgende og vil gerne lave en legeaftale med børnene.

Anne Mia er ikke i tvivl om, at hun vil anbefale Julevenner til andre, der har lyst til at opleve nye juletraditioner og skabe minder med nye mennesker:

”Jeg kan bestemt bruge det igen! Det skal blive en fast del af julen at invitere folk hjem hvert andet år.”

- Anne Mia

Blev du inspireret?

Opret dig og skab dine egne fælleskaber. Boblberg er et trygt og sikkert medie, hvor dine oplysninger er beskyttet.

Hvad venter du på? Gør som 611.021 andre, og opret dig gratis i dag.

Opret dig gratis her