Medlemmernes Historier

Her kan du læse om nogle af de gode historier og succeser som vores medlemmer har haft ved at bruge platformen

Fælles for alle disse historier er at de kommer ud fra medlemmer som har enten oprettet en bobl selv eller kontaktet andre medlemmer på deres bobl. Her er der fokus på de gode oplevelser, fællesskabet og de fordele som medlemmer har haft ved at søge og finde netop det som de leder efter. Dette kan hjælp andre, enten som motivation eller inspiration, til at tage første skrid mod nye venner, bekendtskaber og relationer

Har du en god historie eller oplevelse med andre medlemmer og gerne vil dele din succes? så er du mere end velkommen til at tage kontakt til os. Vi er altid interesseret i at høre om dine oplevelser med andre medlemmer. Der kan skrives til Rosa på RB@Boblberg.dk

Herunder kan du læse medlemmers historier:

Michelle på 29 år, flyttede til Hvidovre fra Fyn for 11 år siden. Efter hun stoppede med at dyrke elitegymnastik, blev hverdagen tom.

Selvom det er 11 år siden, hun flyttede dertil fra Fyn, har hun ikke før haft tid til at skabe et nyt netværk. Michelle har tidligere dyrket elitegymnastik og har veninder derigennem, men sporten fylder meget, og det er ikke altid, at der er tid til så meget venindehygge. Hverdagen var derfor begyndt at føles tom for Michelle, og nu var det på tide at få skabt et nyt netværk. Hun så en reklame med Boblberg på en busstander i København, og tænkte straks, at hun måtte prøve det.

Michelle var spændt på at se, om det ville virke, da hun tidligere ikke havde hørt om konceptet. Hun oprettede sin egen bobl, og det tog de andre brugere godt imod. Hun fik 12 henvendelser fra andre, som også søgte nye veninder.

”Jeg var ret overrasket over, at så mange på min alder søgte veninder” - Michelle

Det startede med, at hun blot mødtes med én pige til en kop kaffe i byen, og kemien var der fra start af.

”Vi snakkede bare løs i flere timer, det var slet ikke akavet eller underligt” - Michelle

og senere har de to også været afsted på julemarked sammen.

De har nu lavet en gruppe for at samle alle, der har henvendt sig, og de skal til fællesspisning på en café. ”Jeg glæder mig til at møde de andre og se hvem de er” siger en spændt Michelle.

Veninderne er dog ikke det eneste, Michelle har fundet på Boblberg. Hun fortæller, at hun også har været model for en fotograf;

”Jeg sad og bladrede lidt igennem siden, og så en fotograf, som søgte modeller. Jeg har ikke prøvet det før, men tænkte, det kunne være sjovt” - Michelle

Dét kom der nogle gode efterårsbilleder ud af, som begge kunne bruge, samt en sjov og hyggelig dag.

Selvom Michelle allerede har fundet nogle gode ting på Boblberg, kunne hun sagtens kigge igen på et senere tidspunkt

”Jeg er glad for at vide, at det er der, hvis behovet skulle opstå igen med en anden interesse. Lige nu vil jeg fokusere på de piger, jeg har mødt, og få skabt gode venskaber"

Michelle fandt nye venskaber og veninder på Boblberg

Alex på 53 år er oprindeligt fra Jylland og er senest tilflytter fra Fyn. Hele netværket er der, og han ønskede derfor at finde noget i nærheden. Han oprettede derfor en bobl hvor han søgte efter andre at opleve kulturen i København sammen med, da han synes der er så mange fede tilbud.

Han havde ikke forventet at få så mange kontakter, men på meget kort tid var der allerede 17 som havde skrevet til ham at de gerne ville være med.

”Jeg forventede vi kunne blive en 2-4 stykker som tog afsted til forskellige ting, men pludselig blev jeg lagt ned med henvendelser”

I dag er der mere end 20 med i gruppen, og der er stadig flere som kommer til.

Alex udtaler: ” Jeg synes Boblberg er fantastisk. Man kan finde brede og smalle interessegrupper. Det er fantastisk at bruge til at bringe folk sammen fra virtuelt til virkelighed, det er meget nemt, hurtigt og ukompliceret at bruge, og passer til alle aldre”.

Alex skabte en kulturgruppe igennem Boblberg

Boblberg har besøgt Didden i Næstved, for at høre om hendes historie og de oplevelser, hun har fået ved at bruge Boblberg.dk.

Didden på 70 år, er for nylig flyttet til Næstved sammen sin kæreste, og efter en tur på biblioteket er hun blevet opmærksom på den digitale platform boblberg.dk. Didden er nu i fuld gang med at søge efter både løbemakkere og nye bekendtskaber i Næstved Kommune.

Didden har på det seneste slået en ”bobl” op, hvor hun efterspørger en løbemakker, for som hun selv siger;

”Man kommer lettere op af lænestolen, når man har en aftale.” - Didden

På dette opslag har Didden fået flere henvendelser, og hun håber, at én af dem bliver til en fast løbemakker. Mange af de andres bobler på Boblberg, har ligeledes været interessante for Didden, herunder dem, som søger veninder.

Didden kunne godt tænke sig flere nære bekendtskaber, der vil mødes i hverdagene til en kop kaffe og en god sludder. For selvom Didden holder sig rigeligt beskæftiget med både svømning, gymnastik og hjælper frivilligt til i Røde Kors, vil hun gerne have nogle, som hun kan snakke med om alt mellem himmel og jord – en rigtig god veninde.

Succesen er allerede opstået!

Didden har allerede oplevet stor succes ved at bruge boblberg.dk. For et par måneder tilbage var Didden inde på Boblberg, for at kommentere på en andens bobl. Her fik hun hurtigt respons på sin henvendelse, og de to har på nuværende tidspunkt allerede mødtes fire gange.

De har blandt andet mødtes til kaffe, snak og hygge, hvilket de har i sinde at gøre mange flere gange endnu.

”Det er lidt ligesom med andre ting på nettet, man tager lidt og giver lidt, og man er altid spændt, når man skal mødes første gang.” - Didden

Didden er spændt på at lære hendes nye veninde bedre at kende, og hvem ved, hvad det næste møde fører til; måske en gåtur med en to-go kaffe i skoven?

Didden udforsker jævnligt boblberg.dk for at se, om der dukker nye spændende bobler op, som kunne passe til hendes interesser.

Didden fik nye bekendtskaber og skaffede en løbemakker

Madklubber bliver skabt og sammenholdet forbliver intakt!

På Østerbro i København bliver der sydet, boblet og kokkereret i køkkenet hos Gitte, der er i fuld gang med at forberede maden til næste møde med madklubben, som hun har mødt gennem portalen, boblberg.dk.

Gitte er nytilflytter til København fra Randers, og havde lyst til at skabe et nyt socialt netværk i sin nye hjemby.

Hun blev mødt af boblberg.dk på en cykeltur hjem fra arbejde gennem Københavns små gader, og skyndte sig hjem for at udforske portalen.

Gitte har en stor interesse for mad, og oprettede derfor en bobl med en madklub. Efter blot få timer havde Gitte fået de første henvendelser fra andre borgere i Københavns Kommune. Hun vendte tilbage og stablede hurtigt den første dag for madklubben på benene.

”Jeg har simpelthen mødt de sødeste piger og vi skal faktisk mødes igen i aften!” – Gitte

Sammenholdet varer ved!

Gitte mødes med sin madklub den 22’ende i hver måned, og de har indtil videre mødtes fire gange, hvor alle kommer hver gang.

”Alle går op i det og gør sig umage med maden, så det er jo dejligt, at vi alle interesserer os for det på samme niveau.” – Gitte

Alle i madklubben er jævnaldrende, hvilket har gjort det nemt for dem at planlægge, og ligeledes snakke sammen om fællesinteresser og standpunkter, når de mødes.

”Det er så fedt at møde nogle nye mennesker, så man kan få noget nyt input i hverdagen” – Gitte

De har også talt om at lave andre aktiviteter sammen, og ingen af dem var afvisende over for idéen. Så hvem ved, hvad der står på menuen næste gang?

Gitte har lavet en madklub som hun har skabt en fællesskab omkring

Kan noget andre ikke kan

På platformen Boblberg.dk findes mange forskellige opslag fra borgerne der søger aktiviteter, lige fra cykling/løb/gåture til læsegrupper og strikke caféer. Men Boblberg.dk kan også bruges til andre ting som andre sociale medier ikke har på samme måde, nemlig at finde et frivilligt arbejde. Dette kan være for forskellige foreninger, biblioteker eller private. Dette har Maria fra Faxe haft stor glæde af.

Maria Jørgensen kommer fra Faxe og bor i hus med hund og børn og kender derfor godt til hverdagens travlhed. Men hun havde alligevel overskuddet, interesse og lysten til at få nye bekendtskaber eller at kunne hjælpe andre.

Der fandt hun Boblberg.dk for at finde nogen at tilbringe tid med eller at kunne hjælpe andre med småting i hverdagen.

"Jeg oprettede et opslag i forhold til hvis folk ville ud og løbe, drikke en kop kaffe eller lave noget aktivt sammen. Altså alt muligt."

Herefter blev Maria kontaktet af Mille, som manglede en frivillig medhjælper og det gjorde at Maria kom i gang med frivilligt arbejde. Maria følte det var nemt at bruge Boblberg.dk til at finde sådanne projekter og her sagde Maria;

”Jeg vil gerne sætte mere fokus på at man skal kunne hjælpe hinanden gratis, især i ens egen by, hvor folk netop har mulighed for at se hinanden nemt”

Boblberg sætter stort fokus på at platformen skal være nemt tilgængelig for alle, i alle aldre. Deres brugere er i alderen 15-94 år, hvilket danner et bredt udvalg af aktiviteter for netop dig.

Maria søgte frivillig arbejde og fik kontakt med Mille igennem Boblberg. Nu hjælper hun andre

Jytte og Leo fik ny status, da de fandt Marius på boblberg.dk

I en alder af henholdsvis 64 og 65 år blev Jytte og Leo beriget med endnu et barnebarn. Denne gang var det dog ikke på den traditionelle måde. I fritiden går Leo til petanque, og i den forbindelse lavede han en bobl på platformen Boblberg.dk. Der faldt han over et uventet opslag, nemlig Marius på 4 år, som søgte sig en reservebedste. Marius havde bedstedag i børnehaven, og spurgte undrende sin mor, hvorfor han ikke også havde nogle bedsteforældre at tage med. Dette fik Marius’ mor til at lave et opslag på Boblberg, hvor hun søgte efter reservebedster til sin søn – og det responderede Jytte og Leo på.

”Jeg synes, det var så synd, at han ikke havde nogle bedsteforældre” - Jytte

Jytte og Leo har været sammen i over 35 år, hvoraf de har boet i Faxe Kommune i 20 af dem. Efter Jyttes længerevarende sygdomsforløb med kræft, kemo og blodprop gik hun og Leo på pension.

De nyder begge at være aktive og bruge tid i haven, som de nu kan gøre sammen med deres ekstra barnebarn Marius.

Marius er langt fra den eneste, der har søgt reservebedster på Boblberg.dk. Flere borgere landet over har brugt platformen til at skabe nye relationer både i og på tværs af kommunerne.

I forbindelse med denne solstrålehistorie afholdte Boblberg i samarbejde med Faxe og Næstved kommune en bedsteforældredag for alle bedsteforældre og børnebørn – både traditionelle og utraditionelle – en dag med underholdning og leg.

Jytte og Leo har fundet et bonusbarnebarn og lille Marius fik bonus-bedsteforældre

Coding Pirates

Coding Pirates fra Frederikssund har lagt et opslag op på Boblberg.dk. Coding Pirates er bestående af en gruppe lærere, udviklere, programmører, forskere og entreprenører som tilbyder børn og unge et kreativt it-lab, hvor de kan udvide deres it-kompetencer og forsøge sig med nye designs og ideer ved hjælp af programmering.

Frivilligt arbejde

Da Coding Pirates stod i en situation hvor de manglede frivillige medhjælpere - besluttede de sig at prøve Boblberg.dk.

”Jeg fornemmede at personer der ønskede at beskæftige sig med noget aktivt i deres fritid ville kigge her, og det er netop sådanne personer vi har brug for hos Coding Pirates”
fortæller John Johansen om at bruge Boblberg.dk. På Boblberg.dk har borgerne i Frederikssund Kommune set Coding Pirates opslag og har herefter kontaktet Coding Pirates, og derved fik de en frivillig medhjælper.

Andre med samme interesser

Oplevelsen med Boblberg.dk har fra John Johansen side været positiv og han kunne sagtens se sig selv bruge Boblberg.dk igen i fremtiden.

”Jeg synes det er en rigtig god idé med sådan et sted, hvor man forsøger at komme i kontakt med andre med samme interesse som en selv. Jeg har talt med folk som har søgt sådan et sted, og det må lige være sagen for dem! Jeg kunne sagtens selv finde på at bruge boblberg.dk i fremtiden, til at finde læsegrupper eller studiegrupper”

Hos Coding Pirates brugte de Boblberg til at få nye medlemmer, og hjælper både unge og ældre med at lære programmering og udvikle deres kompetencer

Ib Tolderlund spiller fodbold med nogle andre lokale mænd 55+ i Hvidovre.

De manglede nogle spillere så han lavede en bobl med det, hvilket sikrede en ekstra spiller. Desuden har han også stor interesse for at spille kort, så tænkte at han ville prøve med det i en bobl. Dette blev også en succes og han kom i kontakt med et par andre som mødes og spiller.

Han fortalte sin kone Mai-Britt om det og foreslog hun skulle prøve.

Hun faldt over et opslag fra en ung mor som søgte en reservebedste til sin søn. Mai-Britt skrev og de fik hurtigt mødtes og der var god kemi fra start. Nu er de blevet en del af Ib og Mai-Britts familie, som i forvejen bestod af 4 børn og 5 børnebørn.

Ib fandte en ekstra spiller til fodbold, og lavede derefter en klubklub som blev en stor succes. Mai-Britt prøvede også Boblberg og blev bonus-bedsteforældre

Lotte Tovgaard er netop flyttet til København, sammen med sin kæreste, efter at have boet i Norge i 5 år. Her blev hun opmærksom på Boblberg, som hun så som en oplagt mulighed for at søge efter nye venskaber.

På Boblberg.dk havde Valby Boldklub oprettet en bobl, hvor de søgte frivillige kræfter. I boblen ledte Valby Boldklub efter én, der kunne være ansvarlig for klubbens sociale medier, og samtidig få flere til at engagere sig i klubben.

Lotte er uddannet i markedsføringsledelse, og til daglig arbejder hun på et markedsføringsbureau. Derfor passede boblen godt til Lottes kvalifikationer:

”Jeg har selv spillet fodbold on and off, siden jeg var lille, så boblen fra Valby Boldklub passede både til mine interesser og min uddannelse inden for markedsføring, og det ville være godt med frivilligt arbejde på cv’et ”

siger Lotte, der skrev på boblen, og på den måde kom i kontakt med klubben.

I dag er Lotte ansvarlig for alle Valby Boldklubs sociale medier på frivilligbasis, hvor hun blandt andet laver konkurrencer, og opdaterer klubbens facebookside med aktuelle fodboldboldkampe eller når en træning bliver aflyst.

Boblberg har gjort det nemt for Lotte at deltage aktivt i Købehavns Kommunes fritids- og foreningsliv, og hun har allerede en idé til, hvad hun skal lave en ny bobl om:

”Jeg har snakket med min kæreste om, at vi skal lave en bobl, hvor vi søger andre par, som har lyst til at spille spil sammen med os. Alle vores venner bor i Norge, så det kunne være rigtig dejligt med nogle nye venner her i København også”

Lotte blev frivillig hos Valby Boldklub igennem en bobl. Hun synes at det passede godt med hendes interesser og gav gode erfaringer

Integrationsmøde i Mariagerfjord

Repræsentanten Marilena fra Boblberg mødte bl.a. japansk fødte Kanako, en ung kvinde på 33 år, der kom til Danmark i august 2015 på grund af et studie ophold på Højskolen Egmont i Odder. Hidtil har hun fundet det problematisk at integrere sig i det danske samfund, grundet manglende visum, sprogbarrierer og derudover har hun intet kørekort. Det gør at Kanako er meget afhængig af udvalget af lokale muligheder for at socialisere sig.

Marilena har i tiden efter mødet besøgt Kanako i hendes hjem, for at hjælpe hende med at oprette en profil og en bobl på Boblberg.dk. Fordelen ved portalen er ifølge Kanako at, den er brugervenlig, at det er en god måde at møde nye venner på og mulighederne for at bruge det lokale miljø er mange.

Bobl succes

Allerede en uge efter oplevede Kanako respons på sin bobl og hun ser frem til mange flere. Har du lyst og interesse til at se nærmere på hendes bobl, så kan du med fordel gå på Boblberg.dk under Mariagerfjord kommune

Kanako er tilflytter fra Japan og brugte Boblberg til at finde lokale relationer for blandt andet at blive bedre til at tale dansk

Boblende besøgsvenner på Boblberg.dk

Til daglig arbejder Nancy som koordinater for besøgsvenner i Ældre Sagen i Næstved, hvor hun hjælper med at finde besøgsvenner til ældre mennesker, der enten bor hjemme eller på plejehjem. Ifølge Nancy er det ikke altid lige nemt at finde besøgsvenner.

Ældre Sagens Besøgsvennetjeneste skaber kontakt mellem besøgsvenner og -værter, som får gensidig glæde af hinanden. Besøgsværterne er ældre borgere, der ønsker at få brudt hverdagen med besøg af et andet menneske. Ligeledes får besøgsvennerne godt samvær, og de er med til at bryde ensomheden for mennesker, der er alene. Dog overstiger efterspørgslen af besøgsvenner efterspørgslen af besøgsværter.

Nancy manglede besøgsvenner til de ældre borgere, og i forbindelse med Frivillig Fredag havde hun hørt om Boblbergs mange muligheder. Derfor oprettede Nancy en bobl på Boblberg.dk, hvor hun efterspurgte hun nogle, som havde lyst til at være besøgsven 1-2 timer om ugen.

”Jeg leder mest efter besøgsvenner, der er oppe i årene, og som kan snakke med borgerne. Mange ældre vil nemlig gerne have nogle med lidt livserfaring, så de kan snakke om gamle dage”

siger Nancy om de besøgsvenner, som hun ledte efter.

Som besøgsven er man med til at gøre en forskel for et ældre mennesker, og det kræver ingen specifikke kvalifikationer. Formålet er at bryde en hverdag, der måske kan være ensformig, og her kan en snak over en kop kaffe eller et telefonopkald om morgenen, gøre en forskel.

Der var flere, som henvendte sig til Nancy angående hendes bobl, hvoraf en af dem endte med at blive besøgsven.

”Jeg synes, at Boblberg er en rigtig god idé, og det er dejligt at vide, at muligheden er der, hvis man vil ind og finde andre”

Nancy er tilflytter, og hele hendes omgangskreds er i København. Så når hun ikke bruger Boblberg.dk til at lede efter besøgsvenner til andre, kigger hun efter bobler, der passer til hendes egne interesser.

Nancy er blevet besøgsven og hjælper andre med at finde besøgsvenner