Tilbage til boblerne

Frivillig i Pitstop

Frivillig hos Pitstop

Hvem er vi:
Pitstop er et behandlingstilbud til mennesker med misbrugsrelaterede udforinger. Dvs. et ambulant behandlingstilbud, til Ishøj- og Vallensbæk borgere fra 13 år og op, der har et problematisk forbrug af hash og/eller centralstimulerende stoffer. Fælles for disse borgere er ønsket om afklaring eller en forandring i deres liv, til et liv uden stoffer eller et liv med et reduceret stofindtag.
Pitstop tilbyder gruppeforløb, individuelle samtaler, pårørendesamtaler samt anonym rådgivning.
Pitstop tager udgangspunkt i social behandling, og anlægger en fremadrettet vinkel. Dette med afsæt i metoder som MI, kognitiv og metakognitiv tilgang. Pitstop laver ikke decideret terapeutisk behandling.
Hvad tilbyder vi
Pitstop søger frivillige til vores grupperelaterede aftentilbud ”Pitstop By Night”. Det forventes at du er på Pitstop mandag eller onsdag kl.16:00-20:00. I dette tidsrum er du med til at skabe rammerne for gruppebehandlingen og forskellige behandlingsrelaterede aktiviteter.
Af hensyn til kontinuitet i vores tilbud, forventer vi at du forpligter dig til frivilligopgaven i et år. Efter samme periode tilbyder vi en skriftlig anbefaling ift. de, i denne periode, løftede opgaver.
En typisk aften på Pitstop består af: Tjek-ind, gruppebehandling, samtale café, afstresning og fælles spisning. Vi slutter vagten af med at tjekke ud og følge op på aftenen.
Pitstop søger frivillige der har lyst til at bidrage til en spændende socialfaglig opgave med udgangspunkt i gruppesamtaler. Formålet er at sikre borgere optimale rammer for behandlingen, således at denne opleves som værende meningsfuld for borgeren.
I Pitstop møder vi mennesker med respekt og behandler helhedsorienteret med fokus på imødekommelse af borgerens respektive ønske og behov.
Alle frivillige vil gennemgå oplæring.
Hvem er du
• Du er i slutningen af din socialfaglige eller terapeutiske uddannelse og ønsker at arbejde med mennesker med misbrugsproblematikker.
• Du har en relevant socialfaglig baggrund og ønsker at opnå erfaring i arbejdet med gruppebehandling.
• Du ønsker og formår at være et støttende og positivt element, i menneskers forandringsproces.

Din rolle som frivillig:
• Medvirken til facilitering af samtalecafé
• Medvirken til facilitering af gruppebehandling
• I samarbejde med Pitstops øvrige personale klargøres måltid, borddækning, oprydning efter aktiviteter mm.
Pitstop tilbyder dig som frivillig:
Du får mulighed for at være med til at gøre en forskel og skabe rum for nærvær for mennesker med misbrugsudfordringer.
• Du har mulighed for at være med til at udvikle et spændende tilbud.
• Du har mulighed for at gøre dig unikke erfaringer ift gruppedynamik og gruppe samspil
• Du får en enestående mulighed for faglig udvikling.
Hvis du har spørgsmål, eller lyst til at blive frivillig i Pitstop, så ring til Pitstop på tlf.: 20 69 28 33 eller send en mail til pitstop@ishoj.dk att. Misbrugsbehandler Luna Wienecke.
Vi forventer at besvare alle henvendelser efter d. 18.3.19.


Opret dig gratis eller log ind ind for at se og skrive kommentarer
- og få adgang til tusindvis af andre bobler!

På Boblberg.dk er der 184.098 medlemmer, som bobler sammen om deres interesser.

Få nye oplevelser, lær noget nyt eller start nye fællesskaber sammen med andre.

Opret dig som medlem gratis i dag, og kom i gang med det samme.

Jeg vil vide mere

 

Bliv gratis medlem
Opret dig her


Jeg accepterer betingelserne og privatlivspolitikken for Boblberg.dk


Allerede medlem?

Log ind her

Lignende bobler

Bliv frivillig Madskoleinstruktør!
Bliv frivillig Madskoleinstruktør!
Kan du lide at lave mad? Har du lyst til at lære børn om madlavning, sundhed, fødevarer og motion? Så bliv frivillig instruktør på en Madskole. Som frivillig instruktør på en Madskole får du mulighed for at få en uforglemmelig oplevelse sammen med børn. Du vil være med til, at børn i alderen 8-12 år får viden om madlavning, sund mad og motion på en sjov, lærerig og aktiverende måde. Det kræver ingen særlig baggrund eller specifikke kompetencer at blive frivillig instruktør på en Madskole. Det vigtigste for os er, at du har lyst og mod på at lave mad sammen med børn. Opgaverne som instruktør vil hovedsageligt bestå i at instruere børnene i madlavning, hjælpe med oprydning samt aktivere børnene gennem leg og motion. Herudover er der brug for hjælp til at formidle viden om sundhed, kost, hygiejne og fysisk aktivitet til børnene. Der vil desuden også være en række praktiske opgaver som fx indkøb, oprydning, og information til forældre. Der er også plads til sjove indfald, skøre idéer og hygge med børnene. Hvordan de enkelte opgaver i forbindelse med planlægningen og gennemførelsen af Madskoler bliver fordelt, afgøres i den pågældende instruktørgruppe. Kort om Madskoler: - Madskoler foregår i skoleferien og forløber over fem dage - mandag til fredag i dagtimerne. - Der oprettes Madskoler i de områder, hvor mindst fire frivillige kan og vil i samme uge. - De fleste Madskoler er for børn i alderen 8-12 år. Vi kan tilbyde dig: - En fantastisk oplevelse med børn, unge, mad og motion. - Mulighed for møde andre engagerede frivillige instruktører. - Erfaring og kompetencer inden for bl.a. pædagogik, didaktik, ernæring, hygiejne, måltidsplanlægning, madlavning og fysisk aktivitet. - Mulighed for at deltage på landsdækkende instruktørkurser. Du kan læse mere og tilmelde dig som instruktør her: http://www.madskoler.dk/instruktoerer/tilmelding-instruktoerer
Se Bobl
Kulturcafé - mød flygtninge
Kulturcafé - mød flygtninge
Kom og vær med som frivillig i KulturCafeen. Vi holder til på Assensskolen onsdage fra kl. 17.00 – 19.00 KulturCafeen var meget velbesøgt … i gennemsnit 15-20 kvinder og 25 børn Af aktiviteter kan nævnes: Musikalsk værksted over 16 uger (violinundervisning for børn i samarbejde med musikskolen), Linedans, besøg fra Assens gymnastikforening, leg med kastanier, besøg af Lara fra House of Beauty, besøg af fysioterapeut Dorthe Bruun, lavet juledekorationer og spist risengrød. I september var der sammen med LektieCafeen og Fam. Dansk en udflugt for flygtningefamilier til Egeskov slot og i november holdt vi aktivitetsdag på Assensskolen med hjælp fra Assens gymnastikforening og besøg af DEGAS fra Glamsbjerg med dans, musik og trommer. Begge arrangementer blev en succes med stor tilslutning.
Se Bobl