Projekter

Demantec 2.0

Boblberg er en del af projektet Demantec der omhandler hvordan nye teknologier kan aflaste og forbedre livskvaliteten hos pårørende til mennesker med demens.

Støttende Borger-Bobler (SBB)

Virksomheden Boblberg skal i projektet teste og videreudvikle digitale fortrolige støtte- og kommunikationsgrupper kaldet Støttende Borger-Bobler.

Dette sker via sikre fællesskabsgrupper i samarbejde med fagpersoner tilknyttet et kommunalt psykiatri-tilbud og en sygehusenhed med patienter i psykiatrisk og somatisk behandling.

Ph.d.-projekt - Sociale fællesskabers betydning for mental sundhed

Boblberg vil i den kommende tid samarbejde med sociolog og ph.d. studerende, Lærke Mai Bonde Andersen. Lærke er ansat ved institut for Medicin og Sundhedsteknologi på Aalborg Universitet, hvor hun forsker i folkesundhed med særlig fokus på sociale fællesskabers betydning for mental sundhed.

Forskningsprojekt – Seniorers brug af Boblberg

Boblberg samarbejder i øjeblikket med antropolog og videnskabelig assistent, Simone Anna Felding. Simone er videnskabelig assistent på Institut for Folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet, hvor hun forsker i sundhedsantropologi særligt med fokus på ældre i Center for Sund Aldring.

OPI LDL - Det demensvenlige samfund

OPI-samarbejdet skal teste og udvikle en løsning til mennesker med demens, deres pårørende og øvrige netværk. Projektet er adresseret på tværs af demens-, velfærdsteknologi-, ældreområdet samt byplanlægning i de tre kommuner; Haderslev, Billund og Kolding Kommune.