Ensomhed

På Boblberg gør vi i fællesskab et stort arbejde for at bekæmpe ensomheden og skabe øget livskvalitet.

Vores fællesskab bobler med nye medlemmer dagligt, der alle søger nye fællesskaber. Om dette er gennem tekst, tale eller møde, er helt individuelt. Ved at oprette dig, kan du dele dine interesser og hobbyer med andre og finde vej til fællesskabet.

Sundhedsprofilen fra 2017, viser at 350.000 danskere over 16 år føler sig ensomme. For endnu flere ligger det gemt i underbevidstheden. Ensomhed er en følelse der opstår når mennesker oplever at deres sociale liv ikke stemmer overens med deres forventninger. Ensomhed er oftest noget man oplever når man ikke føler sig forbundet med nogen. Ofte kræves en stor personlig indsats for at komme ud af ensomhed, men hos Boblberg kan man ved at oprette en bobl opleve fællesskaber på en helt ny måde.

Skal du også boble med?

 

Bliv gratis medlem
Opret dig her


Jeg accepterer betingelserne og privatlivspolitikken for Boblberg.dkAllerede medlem?

Log ind her

Opret dig som medlem og bliv en del af fællesskabet på Boblberg - det er helt gratis

Om ensomhed

Flere og flere mennesker føler sig til tider ramt af ensomheden. Herunder finder du 2 artikler om ensomhed og hvad du kan gøre for at komme ud af det.

Psykiatrifondens udtalelser om ensomhed

Dorthe Lysdal Sørensen, Psykiatrifonden

"Følelsen af ensomhed opstår, når mennesker oplever, at deres sociale relationer ikke opfylder deres sociale behov og forventninger. Ensomhed opstår hos mennesker, der ikke føler sig forbundet med nogen – eller som savner kontakt og samvær med dem, de føler sig forbundet med."

Læs hele artiklen på Psykiatrifondens egen hjemmeside

Psykiatrifondens logo

Psykiatrifondens gode råd til at lindre ensomhed

Ditte Charles, psykolog og Marie Nybo, projektleder - Psykiatrifonden

Psykiatrifondens gode råd til at lindre ensomhed

"VEDKEND DIG FØLELSEN OG VID, AT DER ER NOGET AT GØRE
- Ensomhed kan være en smertelig følelse, og det kan føles umuligt at komme ud af..."

"OPSØG LIGESINDEDE
- Nogen gange kan man have oplevelsen af at stå meget alene i en situation eller med sine følelser, tanker, livsomstændigheder eller personlighed. Her kan det være hjælpsomt at opsøge nogen, som forstår, hvordan man har det, fordi de selv har oplevet eller prøvet noget lignende."

Læs hele artiklen på Psykiatrifondens egen hjemmeside

Eksempler på bobler med ensomhed

Boblberg bekæmper ensomhed ved at åbne op for nye venskaber og bekendtskaber, som alle bidrager til et stærkt fællesskab.

Ensom
Ensomhed
Ufrivillig alene
Hvad gør man når man er ensom

Læs om Helgas historie med hendes brug af Boblberg

"Jeg vil anbefale Boblberg til andre, fordi det er - i mine øjne - en fremragende indretning, der kan hjælpe mange ensomme mennesker med at finde kontakt til andre i samme situation. Jeg har været heldig at træffe en ung kvinde, der har formået at muntre mig op, idet hun har introduceret mig til sin skønne familie, noget jeg ikke længere selv har.
Derfor er jeg taknemmelig for at være stødt på Boblberg ved at se en annonce i et blad eller en avis (kan jeg ikke længere huske).

Stor hilsen
Helga"


Har dette vakt din interesse? Så har du her mulighed for at søge blandt alle boblerne