Ensomhed

Føler du dig til tider ensom eller alene? Har du brug for at snakke eller mødes med andre, som har det på samme måde, så læs med her.
Sundhedsprofilen fra 2018, viser at omkring 350.000 danskere over 16 år føler sig ensomme. For endnu flere ligger det gemt i underbevidstheden. Ensomhed er en følelse der opstår når mennesker oplever at deres sociale liv ikke stemmer overens med deres forventninger. Ensomhed er oftest noget man oplever når man ikke føler sig forbundet med nogen andre, men på Boblberg er der over 2457 bobler som søger det samme som dig.
Flere er oveni dette både sårbare, enlige eller har angst. I det hele taget føler over en kvartmillion danskere sig ensomme eller alene, så du er bestemt ikke den eneste. Ofte kræves en stor personlig indsats for at komme ud af ensomhed, men hos Boblberg kan man ved at oprette en bobl opleve fællesskaber på en helt ny måde.

Bliv medlem på vores hjemmeside og bliv en del af fællesskabet på Boblberg - det er helt gratis.

Opret dig her

5 gode råd til at bryde ensomheden.

  1. Affind dig med følelsen - at føle sig ensom er helt okay. Ingen er perfekte og alle døjer med hverdagsproblemer. Der skal være plads til at føle sig ensom og derfor skal følelsen accepteres når den er der, lige som den er.


  2. Giv slip på tankerne - slip dig løs ude i naturen og lad alle tankerne gå til sit. Naturen er et frirum hvor der skal være plads til at give slip på det hele og man skal bare være tilstede i nuet og intet andet. Ensomhed er en følelse man godt kan komme af med.


  3. Opsøg fællesskaber - nogle gange kan det være svært at sidde med følelsen alene. Opsøg derfor dit netværk eller andre som står i samme situation og kan hjælpe dig. Det er også vigtigt at snakke om ensomhed med andre, hvis man har brug for det.


  4. Gør det der gør dig glad - det er en god idé at foretage dig noget som gør dig glad i den tid du føler dig ensom. Grib cyklen og tag afsted, gå i biografen eller lav en lækker middag med vennerne. Alt du kan komme i tanke om skulle gøre dig glad, skal du bare gøre!


  5. Lav frivilligt arbejde - i nogen tilfælde kan det være helt befriende at gøre noget for andre. Derfor bruger mange deres tid på et frivilligt arbejde, da det skaber en glæde at give til dem som har brug for det.


Daniel søger


Daniel er 25 år og føler sig ensom. Han har brug for nye bekendtskaber og interessere sig for musik og sport. Udover det, lider han af morphus crohn som er grunden til at han ikke bevæger sig langt fra sin bopæl. Daniel er ligeglad med alder og køn, bare han kan finde nogen nye bekendtskaber.

Bobler vedrørende emnet Ensomhed

På tur med hest
Lån af hest/pony til tur
Lån af hest til skridttur
Rideture


Maries historie

- Marie


Marie - det kræver så lidt og kan give så meget

”Marie ønskede at finde en måde til at komme ensomhed til livs på som nogen mennesker har. Hun opdagede Boblberg, og tænkte at dette var et oplagt sted. En søgen på viden endte med at Marie selv fandt nogle gode veninder at ses med.”

Læs hele Maries historie her.

Har dette fanget din interesse? Så har du her mulighed for at søge blandt alle boblerne

På Boblberg kan du møde mere end 311.588 medlemmer, som bobler sammen.

På Boblberg.dk deler folk deres interesser og hobbyer, for at finde andre med samme interesser. Dette er med til at skabe nogle fantastiske venskaber, som er med til at øge livskvaliteten hos mange mennesker.

Skal du også boble med?

Opret dig som medlem og bliv en del af fællesskabet på Boblberg - det er helt gratis

 

Bliv gratis medlem
Opret dig her


Jeg accepterer betingelserne og privatlivspolitikken for Boblberg.dkAllerede medlem?

Log ind her