Demens

På Boblberg kan du finde mennesker som lider af demens eller pårørende dertil, som alle leder efter ligesindede at tale med. Her kan du dele dine erfaringer og oplevelser, og på den vis skabe nye relationer.

Det bobler allerede med nye medlemmer, hvor demensramte samt pårørende søger nogle at tale med og skabe oplevelser sammen med. Det kan både være en besøgsven til mennesker med sygdommen, eller en der søger en person til gode råd og sparring. Ved at oprette dig, kan du finde en af dele dagens glæder og sorger med.

Mere end 80.000 mennesker lever til hverdag med en demenssygdom. Det antages at omkostningerne for behandling ligger på omkring 24 milliarder kr. årligt. Dette vil Boblberg gerne gøre noget ved. Ved hjælp af fællesskabet forsøger vi at tage kampen op mod demens – netop da samvær med andre mennesker har vist sig at kunne forbedre hukommelsen samt have stor betydning for den enkelte person.

Skal du også boble med?

 

Bliv gratis medlem
Opret dig her


Jeg accepterer betingelserne og privatlivspolitikken for Boblberg.dkAllerede medlem?

Log ind her

Opret dig som medlem og bliv en del af fællesskabet på Boblberg - det er helt gratis

Om demens

Mange mennesker har demens tæt på livet - hvad enten de selv har det eller er pårørende dertil.
Herunder finder du artikler omhandlende demens samt hvad du kan gøre for at forbedre hverdagen.

Alzheimerforeningens udtalelser om demens

Alzheimerforeningen

“Demens er betegnelsen for en tilstand, hvor de mentale færdigheder bliver svækket af sygdom. Risikoen for at få en demenssygdom stiger med alderen. Men det er en myte, at en demenssygdom er en naturlig følge af alderdom. Mange demenssygdomme kan behandles, så symptomerne mindskes, og alle demenssygdomme kræver pleje og omsorg.”

Læs hele artiklen på Alzheimer foreningens egen hjemmeside

Alzheimerforeningens logo

Alzheimerforeningens råd og vejledning omkring demens

Alzheimerforeningens råd til pårørende

Råd og vejledning til pårørende

1. SE MENNESKET BAG SYGDOMMEN
Mennesker med demens er lige så forskellige som alle andre. De fortjener derfor den samme respekt og opmærksomhed, du møder andre mennesker med.

2. BEVAR KONTAKTEN
Gode sociale relationer og mange menneskelige kontakter kan måske være med til at forsinke sygdommens nedadgående spiral.

3. HUSK OGSÅ DIT EGET LIV
Det er vigtigt, at du passer på dig selv og bevarer overskuddet, så du fortsat kan hjælpe og støtte den, der lider af demenssygdommen.

Læs hele artiklen på Alzheimerforeningens egen hjemmeside

Eksempler på bobler med demens

Boblberg er med til at skabe glæde i hverdagen for både mennesker med demens og pårørende til sygdommen. Vores forum gør det muligt at skabe nye venskaber og fællesskaber med andre.

Demens
Alzheimer
Et liv med demens
Besøgsvenner til folk med demens

Har dette vakt din interesse? Så har du her mulighed for at søge blandt alle boblerne