Frivillig på bosted for psykisk og socialt udsatte unge

Af: Thomas Sørensen

Tilbage til blog oversigten
Billed: Thomas Sørensen

Jeg blev frivillig fordi jeg ønskede at gøre en forskel for andre end mig selv. Motivationen for at hjælpe andre kom fordi jeg har en søster, som tidligere er blevet mobbet meget, hvilket har påvirket ikke mindst hende men alle omkring hende. Denne erfaring har gjort, at jeg er blevet bevidst om, hvordan nogle mennesker går rundt og har det, og sådan er der INGEN der skal have det.

Frivilligt arbejde er på mange måder ekstremt tilfredsstillende – følelsen af at gøre en forskel kan slet ikke beskrives. Helt personligt, så satte frivilligt arbejde min verden i et helt andet perspektiv. Mit syn på småirriterende banaliteter, som vasketøj og oprydningen fra gårsdagens aftensmaden er for altid ændret, idet frivilligt arbejde faktisk også har hjulpet mig med at overkomme dagens udfordringer.

Grunden til det er, at man møder folk herude, der kæmper med helt essentielle problemer, som slet ikke er en sammenligning værdig. Ydermere betyder det også meget for mig, at jeg kan se, at menneskerne herude rykker og udvikler sig i en positiv retning hele tiden. Det er lige præcis den følelse, som i dag er helt uundværlig for mig.


Billede: En hjælpende hånd som frivillig

Jeg var frivillig på et bosted for psykisk og socialt udsatte unge, og bare de 2 gange jeg kom om ugen har betydet rigtigt meget personligt for mig og forhåbentligt også for dem. Det med at sætte livserfaring og ens fremtidige tilstedeværelse i perspektiv er noget alle burde opleve. Jeg kan med sikkerhed sige at min personlige livskvalitets er steget markant.

Jeg vil helt klart anbefale andre at blive frivillige på den ene eller den anden måde. Selvom det kun er én gang om ugen eller sågar én gang i måneden vil du være med til at gøre en enorm forskel for en masse mennesker, herunder også dig selv.


Tilbage til blog oversigten