Jeg flyttede på tværs af landet for at studere, og jeg fortryder det ikke

Af: Emma Jensen – Statskundskabsstuderende v. Københavns Universitet

Tilbage til blog oversigten
Billed: Emma Jensen

Lige siden jeg flyttede til København fra Aalborg, har folk stillet mig den samme type af spørgsmål; ”Hvorfor flyttede du så langt for at studere?”, ”Savner du ikke din familie?”, ”Er andre af dine venner flyttet til København?” eller ”Hvorfor valgte du ikke at læse i Aalborg eller Aarhus?”.

Mit valg om at studere i København var aldrig bygget på en idé om, at jeg gerne ville bo i København eller en idyllisering af København. Mit valg af studie kom før mit valg af beliggenhed. For mig handlede det udelukkende om, at jeg ønskede at studere statskundskab, og jeg var af den overbevisning, at jeg ville få den bedste uddannelse på Københavns Universitet.

Inden jeg flyttede til København, havde jeg egentlig ikke gjort mig de store tanker om, hvordan København var som by. Jeg havde måske et rimelig stereotypt billede af København som en pulserende storby, der udelukkende bestod af smarte hipster-typer. Denne stereotype forestilling fik jeg dog hurtigt aflivet.

København er en pulserende storby, men befolkningen afgrænser sig ikke kun til ’smarte hipster-typer’. Noget af det, som har overrasket mig mest er, hvor lille København egentlig er. Man kan cykle til det meste på 20 minutter eller mindre.


voksenvenner er veninder og venner som kan give livet nyt indhold

Den store omvæltning

Jeg flyttede til København dagen før, jeg skulle starte på mit nye studie. Så samtidig med, at jeg skulle falde til i en ny by, skulle jeg ligeledes falde til på et nyt studie med nye menneske og nye rutiner. Jeg kunne hverken finde rundt i København eller på mit nye studie. Jeg brugte - og bruger stadig - Google Maps, når jeg skal finde rundt i byen. Det er jo heller ikke nemt, når Nørreport intet har med Nørrebro at gøre, og Amagertorv aldrig har ligget på Amager. Samtidig ligner jeg oftest et kæmpe spørgsmålstegn, når folk nævner bestemte vejnavne eller steder i byen.

Min største frygt og bekymring ved at tage springet og flytte til København var, at jeg ville blive ensom. Jeg havde en forestilling om, at universitet udelukkende bestod af forelæsninger og selvstudie. Jeg troede, at jeg ville komme til at sidde alene i en lille lejlighed. Denne forestilling kom dog heldigvis ikke til at holde stik. Jeg var heldig at starte på et studie, hvor det sociale liv bliver prioriteret højt. Samtidig flyttede jeg på kollegie, hvor fællesspisning og sofa-hygge er en normal del af hverdagen.

Det sociale liv på studiet og kollegiet har uden tvivl været grunden til, at jeg er faldet til og er glad for at bo i København. For selvfølgelig savner jeg til tider mine venner og familie derhjemme, men gennem studie og kollegie har jeg fået nye mennesker at dele hverdagen med. Samtidig er kollegiet blevet en ekstra familie, som man kan dele stort og småt med i hverdagen.

Mit bedste råd til folk, som flytter langt væk hjemmefra, er derfor at skabe et socialt netværk. Om det er gennem studiet, dit arbejde eller en lokal forening er underordnet. Det vigtigste er at have nogle, som du kan dele hverdagen med.


Tilbage til blog oversigten